Перегляд за Автор "Бурова Зінаїда Андріївна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вібромеханічна інтенсифікація процесів сушіння оліємісткої сировини : монографія(ЦП "КОМПРИНТ", 2017) Паламарчук Ігор Павлович; Друкований Михайло Федорович; Паламарчук Владислав Ігорович; Бурова Зінаїда АндріївнаУ монографії відзначено основні тенденції виробництва олії з соня-шнику, сої, ріпаку та інших енергетичних культур та перспективи її вико-ристання при створенні альтернативних джерел енергії, у переробних та харчових виробництвах. Проаналізовано ефективні способи сушіння даної сировини при застосуванні інфрачервоного опромінення. Обґрунтовано доцільність використання у досліджуваних процесах віброконвеєрних систем, які дозволяють разом з інтенсифікацією обробки забезпечити по-шарову рівномірність температурного поля у масі сипкої продукції. Запро-поновані схеми віброхвильових інфрачервоних сушарок дають можливість значно зменшити металоємність приводного механізму та енерговитрати при його експлуатації порівняно з типовими віброконвеєрними прототи-пами. Розроблено математичні моделі досліджуваних технічних систем при використанні методів Лагранжа і Коші, другої теореми подібності та теорії розмірностей. Представлено приклад інженерного розрахунку та техніко-економічний аналіз інфрачервоної сушарки з віброхвильовим ін-тенсифікатором. Монографія може бути корисною широкому загалу науковців, тех-нологів, конструкторів, аспірантів та магістрантів технічних спеціальнос-тей за напрямами підготовки «Харчові технології», «Галузеве машинобу-дування»Документ Технологічне обладнання м’ясопереробних підприємств(НУБіП України, 2024) Сарана Віктор Володимирович; Василів Володимир Павлович; Бурова Зінаїда Андріївна; Муштрук Михайло Михайлович; Жеплінська Марія Михайлівна; Слободянюк Наталія МихайлівнаВ підручнику викладені сучасні способи і засоби механізованої переробки м’яса з урахуванням найновіших досягнень науки і техніки. Розглянуто конструкції, принцип дії, технологічне застосування та інженерні розрахунки технологічного обладнання м’ясопереробних підприємств. Видання розраховане для підготовки студентів у вищих навчальних закладах за спеціальностями: 181 – харчові технології, 133 – галузеве машинобудування, 208 – агроінженерія.