Перегляд за Автор "Вдовенко Наталія Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 22
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виробництво стерляді з використанням інструментів впливу на організаційно-економічні та виробничі процеси у рибному господарстві(2020) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва стерляді з використанням інструментів впливу на організаційно-економічні та виробничі процеси в умовах глобального дефіциту продовольства. Обґрунтовано заходи щодо отримання товарної продукції за короткий період часу при найменших витратах з можливістю наситити осетровими ринок риби в Україні. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Економічний механізм регулювання розвитку здоров’язбережувального простору освіти України в умовах глобальних викликів(НУБіП України, 2023) Горяна Л.Г.; Вдовенко Наталія Михайлівна; Олексієнко О.М.У монографії розкрито теоретичні засади формування економічного механізму регулювання здоров’язбережувального освітнього простору України в умовах глобальних викликів. Запропоновано базові підходи щодо дослідження механізмів державного регулювання створенням здоров’язбережувального простору освіти й виокремлено проблеми впровадження здоров’язбережувального концепту в освітню систему України за умов воєнного стану. Розкрито основні складові щодо розбудови сучасного освітнього простору в Україні у контексті управління впровадженням концепту здоров’язбереження. Обгрунтовано глобалізаційні тенденції і принципи підготовки науково-педагогічних працівників до управління впровадженням здоров’язбережувальних технологій в закладах освіти. Розкрито напрямки забезпечення галузевої конкурентоспроможності й удосконалення механізмів регулювання розвитку здоров’язбережувального простору освіти в Україні у процесі функціонування провідних галузей національної економіки. Розраховано на науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців різних секторів національної економіки України.Документ Збірник технологій виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів для забезпечення конкурентних переваг рибного господарства(НУБіП України, 2021) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Герасимчук В.В.; Домбровська Т.О.; Михальчишина Л.Г.; Шепелєв С.С.; Єфіменко О.А.; Махиборода К.В.; Сіненок І.О.; Місар М.О.; Небога Г.І.; Федоренко М.О.У довіднику розкрито основні складові щодо виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах глобального дефіциту продовольства. Обґрунтовано заходи щодо отримання товарної продукції за короткий період часу при найменших витратах з можливістю забезпечити власно виробленою рибною продукцією ринок риби в Україні. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Міжнародна економічна діяльність України(НУБіП України, 2023) Вдовенко Наталія Михайлівна; Яцун Анастасія ГригорівнаЦей словник є важливим інструментом діяльності для фахівців, хто займається отриманням вищої освіти та працює у науково–педагогічній сфері. Видання містить узагальнену термінологію, що використовується міжнародною, європейською та українською фаховою спільнотою в рамках Міжнародної стандартної класифікації освіти та Болонського процесу. У словнику визначені терміни з навчальної дисципліни «Міжнародна економічна діяльність України», які дають можливість зрозуміти сутність та контекст застосування кожного терміну. Крім того, словник вміщує системний зв’язок між термінами та контекстуальну основу їх використання. Цей словник корисний для всіх, хто зацікавлений у модернізації національної вищої освіти в контексті глобалізації та євроінтеграції. Сприяє розумінню термінів, що використовуються в міжнародному освітньому середовищі та налаштовує на ефективність спілкування між фахівцями різних міжнародних установ та організацій.Документ Практичні рекомендації з виробництва камбали-калкан через призму впливу зростаючого попиту на рибу(2021) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Федоренко М.О.; Коваленко Б.Ю.; Герасимчук В.В.; Боярчук С.В.; Дмитришин Р.А.; Шарило Д.Ю.; Коваль В.В.; Курмаєв П.Ю.; Неліпа А.В.; Коробова Н.М.; Томілін О.О.; Шепелєв С.С.; Поплавська О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва камбали-калкан у процесі формування пропозиції на продукцію морської аквакультури в умовах глобальних продовольчих викликів для збалансованого розвитку територій з урахуванням теоретичних і практичних аспектів імплементації положень Угоди про заходи держави порту, прапора щодо незаконного, непідзвітного, нерегульованого рибальства, Конвенції ООН з морського права, організаційно- економічних механізмів регулювання і боротьби з нелегальним рибним промислом. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки(НУБіП України, 2022) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Коваль В.В.; Герасимчук В.В.; Федоренко М.О.; Бабир А.М.; Коваленко Б.Ю.; Боярчук С.В.У посібнику розкрито основні складові щодо кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові у процесі формування пропозиції на рибу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. В умовах глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для поставки на ринки виробленої з кефалі продукції з доданою вартістю. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві(АСТЕКС, 2019) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Павленко М.М.; Талавиря О.М.; Сіненок І.О.; Лобода Ю.В.; Поплавська О.С.; Сорока С.А.; Дмитришин Р.А.; Федоренко М.О.; Шепелев С.С.У практичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві для забезпечення конкурентних переваг сектору в умовах інтеграційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва миня в умовах формування ланцюгів доданої вартості(НУБіП України, 2021) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Шарило Д.Ю.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Герасимчук В.В.; Домбровська Т.О.; Маргасова В.Г.; Варшавська Н.Г.; Коваль В.В.; Шепелев С.С.; Боярчук С.В.; Коваленко Б.Ю.; Кононенко Р.В.; Коробова Н.М.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва миня з метою створення додаткових порівняльних переваг на ринку в умовах формування ланцюгів доданої вартості. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва раків для створення додаткових порівняльних переваг на ринку(2019) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дерій Ж.В.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Герасимчук В.В.; Небога Г.І.; Маргасова В.Г.; Махиборода К.В.; Павленко М.М.; Талавиря О.М.; Варшавська Н.Г.; Сіненок І.О.; Сорока С.А.; Шепелев С.С.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва раків для створення додаткових порівняльних переваг на ринку. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва смугастого окуня в умовах орієнтації економіки на світові стандарти безпеки і якості(2018) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Місар М.О.; Дмитришин Р.А.; Домбровська Т.О.; Єфіменко О.А.; Махиборода К.В.; Павленко М.М.; Шепелев С.С.У науково-методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва смугастого окуня з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг у умовах трансформаційних процесів та орієнтації економіки на світові стандарти безпеки і якості. Розраховано на працівників рибного господарства, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва судака при виборі шляхів забезпечення конкурентних переваг рибного господарства(2018) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Небога Г.І.; Федоренко М.О.; Шепелев С.С.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва судака з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах євроінтеграційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва тиляпії в умовах конкурентного середовища та продовольчих викликів(НУБіП України, 2020) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Михальчишина Л.Г.; Федоренко М.О.; Курмаєв О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва тиляпії з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі процеси у процесі формування пропозиції на рибу в умовах глобальних фінансових і продовольчих викликів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва щуки з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг(ВД Кондор, 2018) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Федоренко М.О.; Шепелев С.С.У науково-методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва щуки з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг у умовах трансформаційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва європейського сома в умовах глобального дефіциту продовольства(АСТЕКС, 2019) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дерій Ж.В.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Герасимчук В.В.; Небога Г.І.; Маргасова В.Г.; Талавиря О.М.; Варшавська Н.Г.; Федоренко М.О.; Шепелев С.С.; Гечбаия Б.Н.У рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва європейського сома з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах глобального дефіциту продовольства. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й й екосистемого підходу(НУБіП України, 2022) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Поплавська О.С.; Томілін В.В.; Герасимчук В.В.; Федоренко М.О.; Коробова Н.М.; Коваленко Б.Ю.У посібнику розкрито основні складові щодо регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й екосистемого підходу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки та глобального світового попиту на агропродовольчі продукцію. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі(Списовський, 2020) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Маргасова В.Г.; Шкарупа О.В.; Наровило Т.М.; Федоренко М.О.У посібнику розкрито організаційно-економічну, методичну та експериментальну складову створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі. Обґрунтовано регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах функціонування садкової аквакультури в умовах конкуренції за ресурси. Визначено інструменти, механізми формування та функціонування садкового господарства у нескидній водоймі в контексті розвитку сільських територій із одночасною мінімізацією ризиків від ведення аквакультурної діяльності. Запропоновано сучасний інструментарій з виробництва коропа та досвід вирощування кларієвого сома на ТОВ «ЧІВО» у садках. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації до розроблення проекту Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури на 2023–2030 роки(НУБіП України, 2021) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Маргасова В.Г.; Поплавська О.С.; Герасимчук В.Г.; Коваленко Б.Ю.; Коновалов Р.І.У рекомендаціях розкрито основні підходи щодо реформування рибного господарства та аквакультури в Україні. Запропонована сучасна парадигма формування оптимального варіанту розв’язання проблем в галузі. Визначено строки реалізації Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури в Україні на 2023–2030 роки. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації щодо модернізації механізму надання рибогосподарських субсидій через призму впливу зростаючого виробництва риби(НУБіП України, 2022) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Коваль В.В.; Герасимчук В.В.; Боярчук С.В.; Федоренко М.О.У виданні на основі вивчення світового досвіду розкрито методичні засади щодо забезпечення обсягів надання субсидій і подальший їх вплив саме на рівень галузевої конкурентоспроможності та пошук можливостей формування новітнього організаційно-економічного механізму регулювання сталого рибальства і аквакультури. Обґрунтовано комплексний підхід з метою вдосконалення класифікації рибогосподарських субсидій на основі їх цілей, стадії виробничого процесу, типів виплат. Звернуто увагу на пропозиції світових дослідників щодо практичної необхідності представлення складу субсидій, оцінених за секторами у аспекті визначення їх потенційного впливу на потужності флоту, зусилля рибальських громад, виробництво продукції через призму впливу зростаючого виробництва риби. Розраховано на фахівців сфери рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, працівників аграрного сектору економіки.Документ Рекомендації із розробки практичного інструментарію та засобів регулювання для модернізації механізму диверсифікації структури галузей тваринництва через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010 секція А «Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство» відповідно до існуючих рекомендацій ФАО ООН(НУБіП України, 2022) Вдовенко Наталія Михайлівна; Марченко І.О.; Дмитришин Р.А.; Негода Ю.В.Розкрито методичні засади щодо забезпечення можливостей вдосконалення нормативної бази регулювання через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010. Обґрунтовано доцільність виокремлення з групи «розведення овець» групу «розведення кіз» як окремого виду економічної діяльності задля інтеграції його у аграрне виробництво. Враховано вибір показників, що характеризують галузь у процесі визначення вагових коефіцієнтів розвитку козівництва з подальшим їх прикладним використанням, урахуванням впливу галузевої конкурентоспроможності й викликів для національної та економічної безпеки в умовах глобальних трансформацій. Розраховано на слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково- педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Інструменти формування пропозиції при виробництві африканського кларієвого сома в рибницьких господарствах(2020) Вдовенко Наталія Михайлівна; Шарило Ю.Є.; Дмитришин Р.А.; Поплавська О.С.; Федоренко М.О.; Курмаєв П.Ю.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва африканського мармурового кларієвого сома з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі процеси у процесі формування пропозиції на рибу в умовах глобальних продовольчих і фінансових викликів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.