ОПП "Садівництво та виноградарство"
Постійне посилання колекціїhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/11264
Переглянути
Документ Документ Агробіологічна оцінка перцю солодкого за вирощування у плівковій теплиці(2024) Махиня Олександр Віталійович; Гаврись І.Л.Магістерську роботу викладено _ на сторінках компʼютерного тексту і включає в себе 9 таблиць, 13 рисунків. Робота складається з таких розділів: огляд літератури, методика проведення досліджень, результати досліджень, економічна ефективність, охорона праці, висновки, список використаної літератури. Огляд літератури включає в себе відомості про походження та класифікацію перцю, цінність та біохімічний склад, ботанічні, біологічні особливості перцю, його хвороб та шкідників, а також підбір сортів для закритого ґрунту. Експериментальна частина включає в себе місце та умови проведення досліджень, методика та схема досліду, В роботі вивчається 5 гібридів перцю солодкого, їх біологічні характеристики, для визначення найврожайнішого гібриду для вже існуючої технології. Результати досліджень показані в таблицях та їх аналізі.Документ Агробіологічна оцінка сортів винограду у молодому винограднику(2024) Гуляк Юлія Олександрівна; Андрусик Ю.Ю.Магістерську кваліфікаційну роботу на тему: «Агробіологічна оцінка сортів винограду у молодому винограднику» виконано у 2023–2024 рр. на кафедрі садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Національного університету біоресурсів і природокористування України. Експериментальною базою слугували насадження винограду у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» (вул. Горіхуватський шлях 6 а, м. Київ). Роботу викладено на 81 сторінці друкованого тексту. Вона містить 10 таблиць, 17 рисунків, 71 джерело літератури. Робота складається з таких структурних елементів: вступ; огляд літератури; мета, умови та методика проведення досліджень; результати досліджень; економічна ефективність; охорона праці; висновки; список використаних джерел, додатки. У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету і виокремлено завдання, які потрібно вирішити для досягнення мети; визначено об’єкт і предмет дослідження; зазначено методику дослідження; представлено теоретичну цінність і прикладну значущість отриманих результатів; наведено інформацію про апробацію результатів роботи та публікації; висвітлено участь у предметній олімпіаді з дисципліни «Виноградарство», підвищенні кваліфікації у ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства», наукових конференціях; окреслено положення, винесені на захист. У першому розділі «Огляд літератури» розкрито основні теоретичні положення, проблеми, що існують стосовно агробіологічної оцінки та підбору технічних сортів винограду для зони північного Лісостепу України. Ми деталізували питання, щодо народногосподарського значення винограду, історію виникнення виноградарства та виноробства як в Україні, так і світі, сучасний стан виробництва ягід в Україні та світі, більш детальніше звернули увагу на біологічні особливості винограду та сортимент технічних сортів поширених в Україні, а також висвітлили питання виноградарства та виноробства у часи повномасштабного вторгнення, проаналізувавши втрати та збитки для виноградарства та виноробства в Україні. Огляд літератури й патентний пошук здійснено за допомогою спеціалізованих порталів доступу до наукових видань, завдяки пошуку у базах бібліотеки університету й мережі інтернет. У другому розділі «Мета, умови та методика проведення досліджень» обґрунтовано вибір напряму досліджень, наведено методи вирішення поставлених задач, розроблено загальну методику проведення дослідження. У розділі «Результати досліджень» проведено аналіз погодних умов; досліджено, проаналізовано та узагальнено біологічну характеристику технічних сортів винограду: уточнено календарні терміни початку фаз вегетації досліджуваних сортів для умов Київської області, уточнено навантаження кущів вічками, плодоносними пагонами, визначено об’єм однорічного приросту пагонів, визначено площу листової поверхні, проведено оцінку сортів за ампелометричними ознаками ягід, визначено економічну ефективність виробництва ягід винограду. Економічне обґрунтування одержаних результатів досліджень наведено у розділі «Економічна ефективність виробництва ягід технічних сортів винограду». У розділі «Охорона праці» проаналізовано стан нормативної бази, що регулює питання охорони праці і безпеки життєдіяльності працівників та студентів університету, ергономічні вимоги до організації праці тощо. У висновках наведено наукові та практичні результати, отримані в процесі проведеного дослідження, сформовано чіткі та лаконічні висновки і рекомендації щодо наукового та практичного використання здобутих результатів. Список використаних джерел містить наукові праці стосовно предмету дослідження та інші інформаційні документи, на які є посилання у тексті магістерської роботи. До списку використаних джерел включено назви деяких законодавчих документів, наукових статей, а також наукові праці керівника та інших представників наукової школи університету з виноградарства, та інших джерел, інформацією яких користувалися під час підготовки роботи. У «Додатках» до роботи наведено таблиці допоміжних цифрових даних погодних умов 2023 і 2024 років; сертифікати про проходження курсів підвищення кваліфікації у ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства України» у 2023 і 2024 рр.; грамота за здобуте 1 місце у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади 2023–2024 рр. зі спеціальності «Виноградарство»; постер та тези доповіді опубліковані за результатами постерної конференції студентів магістратури агробіологічного факультету НУБіП України.Документ Агробіологічна оцінка сортів смородини селекції НУБіП України(2024) Гриценко Юлія Володимирівна; Андрусик Ю.Ю.Магістерську кваліфікаційну роботу на тему: «Агробіологічна оцінка сортів смородини селекції НУБіП України» виконано у 2024 р. на кафедрі садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Національного університету біоресурсів і природокористування України. Експериментальною базою слугували насадження смородини у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» (вул. Горіхуватський шлях 6а, м. Київ). Роботу викладено на 63 сторінках друкованого тексту. Вона містить 9 таблиць, 4 рисунки, 47 джерело літератури. Робота складається з таких структурних елементів: вступ; огляд літератури; мета, умови та методика проведення досліджень; результати досліджень; економічна ефективність; охорона праці; висновки; список використаних джерел, додатки. У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету і виокремлено завдання, які потрібно вирішити для досягнення мети; визначено об’єкт і предмет дослідження; зазначено методику дослідження; представлено теоретичну цінність і прикладну значущість отриманих результатів; окреслено положення, винесені на захист. У розділі «Огляд літератури» розкрито основні теоретичні положення та проблеми, що існують стосовно сортименту смородини в Україні та світі. Огляд літератури й патентний пошук здійснено за допомогою спеціалізованих порталів доступу до наукових видань, завдяки пошуку у базах бібліотеки університету й мережі інтернет. У розділі «Мета, умови та методика проведення досліджень» обґрунтовано вибір напряму досліджень, наведено методи вирішення поставлених задач, проведено аналіз погодних умов, розроблено загальну методику проведення дослідження. У розділі «Результати досліджень» досліджено календарні терміни початку фаз вегетації досліджуваних сортів, визначено площу листової поверхні, проведено оцінку сортів за морфометричними показниками та урожайністю, визначено економічну ефективність виробництва ягід смородини. У розділі «Охорона праці» проаналізовано стан нормативної бази, що регулює питання охорони праці і безпеки життєдіяльності працівників та студентів університету, ергономічні вимоги до організації праці тощо. У висновках наведено наукові та практичні результати, отримані в процесі проведеного дослідження, сформовано чіткі та лаконічні висновки і рекомендації щодо наукового та практичного використання здобутих результатів. Список використаних джерел містить наукові праці стосовно предмету дослідження та інші інформаційні документи, на які є посилання у тексті магістерської роботи. До списку використаних джерел включено назви наукових статей, наукові праці керівника та інших представників наукової школи університету з ягідництва та інші джерела. У «Додатках» до роботи наведено постер за результатами постерної конференції студентів магістратури кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка 2024 р.Документ Агротехнологічно-організаційне обґрунтування вирощування помідора в ПрАТ «Комбінат «Тепличний»(2024) Широконос В’ячеслав Євгенійович; Цизь О.М.У магістерській кваліфікаційній роботі наведені результати досліджень з вирощування 5 індетермінантних гібридів помідора в умовах розсадного відділення ПрАТ «Комбінат» Тепличний» (смт. Калинівка, Броварський р-н, Київська обл.) Робота виконана на 65 сторінках друкованого тексту, містить 12 таблиць та 9 рисунків. Складається дипломна робота з: вступу; огляду літератури; умов і методики проведення досліджень; результатів досліджень; техніки безпеки при роботі у культиваційних спорудах; висновків і пропозицій виробництву; списку використаних джерел. У вступі обґрунтовано мотив обрання теми досліджень, висвітлено її актуальність. В огляді літератури подано народно-господарське значення помідора, ботанічну і біологічну характеристику помідорів, технологію вирощування розсади та технологію вирощування товарної продукції, хвороби і фізіологічні відхилення при вирощуванні помідора . Спеціальна частина містить дані про місце проведення досліджень, схема досліду, методику проведення досліджень, характеристику субстрату, використаного у досліді. Результати досліджень наведені окремим розділом, що супроводжується табличними даними рисунками та їх аналізом. Висновки містять підсумки досліджень. Пропозиції виробництву характеризують доцільність впровадження результатів досліджень.Документ Адаптивність сортів суниці садової в умовах Київщини(2024) Можаєв Іван Сергійович; Шевчук Л.М.До складу роботи входять такі розділи: вступ, огляд літератури, умови та методика проведення досліджень, господарсько-біологічна оцінка сортів, економічна ефективність вирощування суниці, висновки, рекомендації виробництву та перелік використаної літератури. Також містяться описові таблиці та ілюстрації. Розділ вступу містить актуальність теми дослідження та обґрунтування її вибору. Огляд літератури включає наступні розділи: походження культури та народногосподарське значення, стан виробництва суниці в Україні та світі, біологічні та морфологічні особливості культури, стійкість до ураження хворобами та пошкодження шкідниками. Розділ умови та методика проведення досліджень складається з: 1. Агро-кліматичних умов; 2. Об’єктів, методики та схеми досліджень. Розділ результати досліджень містить детальний опис експериментальних даних, які наочно представлені у вигляді таблиць та ілюстрацій. Цей розділ складається з наступних підрозділів: оцінка адаптивності сортів суниці; особливості фенологічних фаз розвитку суниці; урожайність та якість сортів суниці; товарні, фізичні та споживчі показники якості плодів. Було здійснено економічну оцінку вирощування сортів. У висновках підсумовано результати спостережень та досліджень.Документ Адаптивність сортів суниці садової в умовах Київщини(2023) Черкас М.В.Документ Адаптивність інтродукованих сортів абрикоси до умов Закарпаття(2024) Татинець Василь Васильович; Мазур Б.М.Випускна магістерська кваліфікаційна робота виконана на 56 сторінках тексту та включає 8 таблиць і 12 рисунків. Структура роботи виглядає таким чином: вступ, огляд літератури, умови та методика досліджень, результати досліджень, економічна ефективність, висновки, рекомендації для виробництва, а також інформаційний матеріал. У вступі наведена статистика щодо стану вирощування абрикоса в Україні, а також обґрунтовано основну мету та значення проведених досліджень. Розділ «Огляд літератури» містить аналіз стану та перспектив виробництва абрикоса в Україні та за кордоном, а також огляд літературних джерел, що стосуються технологічних аспектів вирощування цієї культури. У розділі «Умови та методика досліджень» описано кліматичні та ґрунтові умови, а також наведено характеристики об'єктів дослідження і схему проведеного експерименту. Результати досліджень представлені у вигляді таблиць, рисунків і графіків, з аналізом та інтерпретацією отриманих даних. За підсумками досліджень зроблені висновки, а також надано рекомендації для практичного застосування у виробництві. Магістерська робота завершується списком використаних джерел, серед яких є література, опублікована впродовж останніх п’яти-десяти років.Документ Адаптивність інтродукованих сортів абрикоси до умов північного Лісостепу України(2022) Загоруйко О.С.Документ Документ Вирощування ремонтантних сортів малини у Вінницькій області(2022) Тарасенко О.О.Документ Вирощування суниці садової в DWS модулях з електродоосвічуванням(2021) Сумовський В.В.Документ Вплив мікробних препаратів на продуктивність сортів редьки дайко(2023) Васюков І.Р.Документ Вплив складу компостів на ріст і плодоношення печериці двоспорової(2023) Березко В.М.Документ Вплив строків висаджування бульбочок на продуктивність чуфи (Cyperus esculentus L.)(2022) Андрусяк М.Б.Документ Вплив строків сівби на надходження та врожайність редьки дайкон в Лісостепу України(2023) Кульженко І.О.Документ Вплив строків сівби на продуктивність коренеплодів сортів редьки лоба(2023) Черешня В.І.Документ Вплив строків сівби на урожайність товарної зелені індау посівного і дворядника тонколистного(2024) Однолько Антон Олександрович; Федосій І.О.Магістерська робота написана на 48 сторінках друкованого тексту, містить 8 таблиць, графіки, малюнки та 45 джерел літератури. Кваліфікаційна магістерська робота має такі розділи: вступ, огляд літератури, предмет і методику досліджень, результати досліджень, економічну ефективність отриманих результатів, висновки, рекомендації виробництву та список використаної літератури. , висновків, рекомендацій, списку використаних джерел літератури. У вступі наведено актуальність проведення даних досліджень та обраної теми. У першому розділі даної роботи представлено аналіз джерел використаної літератури, належним чином детально описується історія поширення індау посівного, цінність його, значення у медицині, кулінарії також описується його морфологічні особливості, біологія культури та вимоги до умов навколишнього середовища. Також подається вплив строків сівби на якість, товарну зелень і вирощування даної культури. У другому розділі представлені дані та методика проведення досліджень, місце виконання проведення польових досліджень, умови та методика, за якою виконувались дані дослідження. У розділі результати досліджень представлено кінцевий продукт будь- якого наукового, соціального або іншого виду дослідження. Це дані, факти, висновки, які були отримані в процесі дослідження і які відповідають на поставлені в ньому питання. Результати можуть бути як кількісними (числа, статистичні дані), так і якісними (описи, інтерпретації). Висновки є фінальною частиною дипломної роботи, в якій автор узагальнює результати свого дослідження, формулює основні висновки та подає рекомендації. Це своєрідний підсумок, що демонструє, якою мірою автору вдалося досягти поставленої мети. Завдання експериментальних досліджень є глибоке вивчення та встановлення оптимальних строків сівби для рослин індау посівного на їх урожайність та якість зелені. Дана робота виконувалась у продовж 2023 та 2024 роках на кафедрі овочівництва і закритого ґрунту та у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» Національного університету біоресурсів і природокористування України. Були встановлені оптимальні строки сівби для насіння індау посівного у зоні Лісостепу України. Наведені рекомендації виробництву із підбору оптимальних строків сівби насіння індау посівного.Документ Вплив схеми садіння рослин батату на формування кореневих бульб(2024) Фармагей Володимир Володимирович; Комар О.О.Кваліфікаційна магістерська робота написана на 50 сторінках друкованого тексту, і містить 7 таблиць, 8 рисунків, 54 джерел використаної літератури. Робота має таку структуру: вступ, огляд літератури, місце, умови та методика досліджень, результати експериментальних досліджень, висновки, рекомендації виробництву, список використаних джерел. У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано мету, визначено завдання, об’єкт, предмет дослідження, наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, охарактеризовано методи дослідження. В огляді літератури розкриваються поширення, харчову цінність та лікувальні батату, ботанічні та біологічні особливості, особливості вирощування. Другий розділ висвітлює ґрунтово-кліматичні умови місця проведення досліджень. Здійснено аналіз погодних умов періоду проведення досліджень. Охарактеризовано об’єкт та методику проведення досліджень. В третьому розділі висвітлюються безпосередньо результати досліджень, щодо обґрунтування оптимальних схем садіння рослин батату. Магістерська кваліфікаційна робота завершується загальними висновками, в яких викладені основні результати дослідження, рекомендаціями виробництву та списком використаних джерел.