Удосконалення технології м’ясних снеків - Демченко, Віталій Миколайович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота складається зі вступу, 5 розділів, списку використаної літератури, який містить 67 джерел. Робота виконана на 63 сторінках і включає в себе 6 рисунків, 12 таблиць. Тема магістерської кваліфікаційної роботи: «Удосконалення технології м’ясних снеків». Метою магістерської кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та удосконалення технології мʼясних снеків шляхом використання фруктово-ягідних соусів. Розроблено схему досліджень, визначені методи, відповідно до поставлених завдань. Об’єкт дослідження – технологія м’ясних снеків з використанням фруктово-ягідних соусів. Предмет дослідження – м’ясні снеки з додаванням сливового та журавлинного соусів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, функціонально-технологічні, мікробіологічні показники готового продукту. У розділі охорони праці обґрунтовано вимоги безпеки та санітарно-гігієнічні заходи, необхідні для забезпечення безпечних умов праці й запобігання виробничим ризикам під час виготовлення м’ясних снеків. Проведено розрахунок економічної ефективності. Висновок магістерської кваліфікаційної роботи за результатами досліджень носить рекомендаційний характер.
Keywords: м’ясні снеки; яловичина; маринування; фруктово-ягідні соуси; сливовий соус; журавлинний соус; рецептура; харчова цінність; meat snacks; beef; marinating; fruit and berry sauces; plum sauce; cranberry sauce; recipe; nutritional value