Реалізація технології вирощування фітоенергетичних рослин в умовах полісся - Литвиненко, Олександр Ігорович (My University, 2024)
Бакалаврська робота складається з вступу, 3 розділів, а саме: огляду літератури, матеріалів і методів досліджень, результатів досліджень; висновків, списку використаних джерел. Метою досліджень було вивчення особливостей біоенергетичного ринку України, аналіз та розгляд інноваційного проекту виробництва твердого біопалива з фітоенергетичних рослин таких як міскантусу та світчграсу. Для досягнення вказаної мети були поставлені наступні завдання: 1. Охарактеризувати фізіологічні та виробничі показники біоенергетичних культур, як високоефективної фітопаливної сировини, а також визначити параметри продуктивності світчграсу та міскантусу; 2. Виявити особливості пристосування енергетичних культур до грунтово-кліматичних умов України; 3. Визначити технологічне оснащення для виробництва сировини та твердого біопалива.. 4. Охарактеризувати науковість та інноваційність продукції, що планується вирощувати(фіто енергетичні культури,як сировина для виробництва біопалива) та виробляти(пелети). Об’єкт дослідження – Panicum virgatum L., Miscanthus sinensis форми "Giganteus". Предмет дослідження – вплив різних чинників на інтенсивність вирощування біомаси, виробництво твердого біопалива та можливість повного циклу забезпечення від сировиної бази та заводу виробника, до безпосередньо споживача готової продукції. Методи дослідження: в ході виконання бакалаврської роботи було застосовано методи аналітичного, кількісного та якісного порівняння.
Keywords: технології вирощування фітоенергетичних рослин в умовах полісся; реалізація технології вирощування фітоенергетичних рослин; дипломна робота; technologies for growing phytoenergy plants in polissya; Implementation of the technology for growing phytoenergy plants; diploma robot