Соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами в територіальній громаді - Стацюк, Дмитро Євгенович (My University, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота на тему «Соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами в територіальній громаді» має таку структуру: 1) картку кваліфікаційної бакалаврської роботи; 2) титульний аркуш; 3) завдання до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи; 4) реферат; 5) зміст; 6) вступ; 7) основну частину (ІІІ розділи); 8) загальні висновки; 9) список використаних джерел; 10) додатки. У роботі подано 1 додаток, 7 рисунків та 6 таблиць. Список використаних джерел складає 57 позицій. Обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи 63 сторінки. У першому розділі розглянуто теоретичні аспекти соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами. Здійснено аналіз сутності поняття «внутрішньо переміщені особи». Окреслено особливості соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами в умовах територіальної громади. Також проаналізовано чинні нормативно-правові акти. У другому розділі проведено аналіз сучасного стану соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами в територіальних громадах. Обґрунтовано напрями оптимізації та розвитку соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами у територіальних громадах, зокрема через впровадження інноваційних підходів, залучення громадських організацій та створення спеціалізованих центрів підтримки. У третьому розділі представлено результати експериментальної роботи, спрямованої на підвищення ефективності соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб у територіальній громаді. Проведено оцінку потреб внутрішньо переміщених осіб. На основі отриманих даних розроблено та апробовано програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб в територіальній громаді.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; територіальна громада; соціальна робота; соціальні послуги; адаптація; інтеграція; соціальна підтримка; нормативно-правове забезпечення; програма підтримки; соціальні потреби; internally displaced persons; territorial community; social work; social services; adaptation; integration; social support; regulatory and legal framework; support programme; social needs