Проєкт гарячого цеху у кафе на 50 місць - Сорока, Нікіта Сергійович (НУБіП України, 2026)
Бакалаврський кваліфікаційний проєкт на тему «Проєкт гарячого цеху кафе на 50 місць» містить 50 сторінок, 16 таблиць, 8 рисунків, 4 аркуші графічної частини, 37 літературних джерел. Метою бакалаврського проєкту є розроблення проєкту гарячого цеху кафе сімейного типу, який забезпечує ефективну організацію виробництва кулінарної продукції, раціональне використання виробничих площ і технологічного обладнання, а також створення комфортних умов для обслуговування споживачів. У процесі виконання роботи обґрунтовано концепцію закладу ресторанного господарства, визначено його формат, спеціалізацію та особливості функціонування. Проведено аналіз сучасних тенденцій розвитку ресторанного господарства та сформовано асортимент продукції відповідно до концепції сімейного кафе. У проєкті розроблено меню закладу, сформовано виробничу програму підприємства та визначено особливості організації роботи гарячого цеху. Особливу увагу приділено питанням організації технологічного процесу виробництва кулінарної продукції, забезпеченню її якості та безпечності. На підставі виробничої програми виконано підбір технологічного обладнання гарячого цеху, що забезпечує виконання необхідних виробничих операцій відповідно до асортименту продукції закладу. Розроблено планувальне рішення виробничого приміщення з урахуванням вимог технологічного проєктування, санітарно-гігієнічних норм, охорони праці та пожежної безпеки. У роботі також запропоновано дизайнерське рішення кафе «Family Taste», яке передбачає створення сучасного, функціонального та комфортного середовища для відвідувачів. Розроблено концепцію інтер’єру, колористичне оформлення, функціональне зонування приміщень та рекомендації щодо меблювання закладу. Запропоновані технологічні, планувальні та дизайнерські рішення спрямовані на забезпечення ефективної роботи підприємства, підвищення рівня обслуговування споживачів, створення комфортних умов праці персоналу та формування привабливого іміджу закладу ресторанного господарства. The bachelor's qualification project entitled "Design of the Hot Kitchen Department with 50 Seats" consists 5 pages, 16 tables, 8 figures, 4 sheets of graphical materials, and 37 references. The aim of the bachelor's project is to develop a design for the hot kitchen department of a family-style café that ensures efficient organization of culinary production, rational use of production space and technological equipment, as well as comfortable conditions for customer service. During the project implementation, the concept of the food service establishment was substantiated, and its format, specialization, and operational features were determined. An analysis of current trends in the restaurant industry was conducted, and the product assortment was developed in accordance with the concept of a family café. The project includes the development of the café menu, the formation of the production program, and the determination of the operational characteristics of the hot kitchen department. Particular attention was paid to the organization of the technological process of culinary production, as well as to ensuring product quality and safety. Based on the production program, technological equipment for the hot kitchen department was selected to ensure the implementation of all required production operations according to the café's menu assortment. A layout solution for the production area was developed in accordance with the requirements of technological design, sanitary and hygienic regulations, occupational safety, and fire safety standards. The project also proposes an interior design solution for the Family Taste Café aimed at creating a modern, functional, and comfortable environment for visitors. The interior concept, color scheme, functional zoning of the premises, and recommendations for furnishing the establishment were developed. The proposed technological, planning, and design solutions are aimed at ensuring the efficient operation of the enterprise, improving customer service quality, creating comfortable working conditions for staff, and establishing an attractive image of the food service establishment.
Keywords: кафе; гарячий цех; технологічне обладнання; проєктування; меню; кулінарна продукція; планувальне рішення; інтер’єр; cafe; hot kitchen department; technological equipment; design; menu; culinary products; layout solution; interior design