Оцінка сучасного стану та перспектив ведення мисливського господарства в Бориспільському надлісництві філії «Столичний лісовий офіс» ДП «Ліси України» - Гальцов, Олександр Олегович (НУБіП України, 2025)
Бакалаврська кваліфікаційна робота складається з 63 сторінок друкованого тексту, що включає у собі зміст у якому розглядається чотири розділи. Насамперед це вступ, частина яка містить у собі інформацію загальну по бакалаврська роботі, чотири розділів, загальний висновок, пропозиції щодо мисливського господарства та список використаних джерел у якому налічується 30 найменувань. Мета цього дослідження це аналіз сучасного стану мисливського господарства «Київське» на території Бориспільського надлісництва яке входить у склад ДП «Ліси України» Філії «Столичний лісовий офіс». У розділі №1, що називається «Характеристика мисливського господарства «Київське», описується коротка характеристика даного підприємства, а саме дані про місцезнаходження загальну площу господарства природно кліматичні умови, рельєф лісовий фонд ґрунти, інші угіддя та економічна складова. Розділ №2 під назвою «Сучасний стан мисливської фауни та мисливських угідь», є опис про видовий склад господарства, чисельність тварин, основних видів тварин та бонітування угідь. У розділі №3 під назвою «Аналіз ведення та шляхи оптимізації біотехнічної діяльності», описано яка методика застосовувалася у аналізі та дослідженні, також проведено дослідження шляхів оптимізації та ведення біотехнічної діяльності. У розділі №4 який називається «Оптимізація експлуатаційних заходів та перспективи розвитку і введення мисливського господарства». Оглядаються перспективи діяльності самого господарства і його розвитку в цілому.
Keywords: мисливське господарство; надлісництво; охорона та активне відтворення популяцій мисливської фауни; підтримання оптимальної кількості тварин; правила полювання; боротьба з браконьєрством; hunting management; forestry; protection and active reproduction of hunting fauna populations; maintaining optimal animal numbers; hunting rules; combating poaching