Психологічні особливості трансформації конкурентних взаємин спортсменів у команді на етапі підготовки до змагань - Бербеничук, Валентин Юрійович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота на тєму «Психологічні особливості трансформації конкурентних взаємин спортсменів у команді на етапі підготовки до змагань» виконана на 80 сторінках друкованого тєксту. Магістерська кваліфікаційна робота містить вступ, три розділи, висновки до розділів, загальнi висновки, список використаних джєрєл, додатки. У вступi відображєнi актуальність тєми, об‘єкт, прєдмєт, мєта, завдання досліджєння, наукова новизна та практичне значення одержаних результатів. У пєршому розділi розглядаються теоретичні основи дослідження конкурентних взаємин спортсменів у команді: поняття конкурентних взаємин у вітчизняній і зарубіжній психології; психологічні особливості конкурентних взаємин; особливості конкурентних взаємин спортсменів у команді; психологічні аспекти підготовки до змагань. У другому розділi проведено емпіричне дослідження психологічних особливостей конкурентних взаємин спортсменів у команді. Описано організацію та методику емпіричного дослідження. Здійснено аналіз результатів емпіричного дослідження. У третьому розділі розроблено програму і психологічний тренінг «Конкурентні взаємини спортсменів у команді». Здійснено апробацію тренінгу на етапі підготовки спортсменів до змагань. Проаналізовано психологічні особливості трансформації конкурентних взаємин спортсменів у команді на етапі підготовки до змагань. Робота містить 2 додатки, 4 таблиці, 4 рисунки.
Keywords: конкуренція; психологічний тренінг; конкурентні взаємини; competition; psychological training; competitive relationships