Інноваційні методи з визначення водно-фізичних властивостей ґрунту для удосконалення алгоритму оперативного керування зрошенням - Ковальчук, Володимир Павлович; Коломієць, Сергій Степанович; Нечай, Оксана Михайлівна; Сардак, Анастасія Сергіївна; Демчук, Денис Олегович (НУБіП України, 2025)
В статті представлена теза доповіді учасника Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології виробництва, логістики та переробки продукції рослинництва» присвяченої 110-річчю від дня народження видатного вченого, основоположника кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва, завідувача кафедри з 1968 по 1987 рр., доктора сільськогосподарських наук, професора Лесика Бориса Васильовича, 2-3 червня 2025 р. м. Київ.
Keywords: управління зрошенням; інструментально-розрахункові методи; гідрофізичні випробування ґрунтів; гранулометричний склад; irrigation management; instrumental and computational methods; hydrophysical soil tests; particle size distribution