Проект створення центру профорієнтації для школярів - Зоря, Олексій Борисович (My University, 2024)
Дипломна робота магістра на тему «Проект створення центру профорієнтації для школярів» складається з титульної сторінки, змісту, вступу, трьох основних розділів, висновків та списку використаних джерел. У роботі представлено 27 ілюстраційних матеріалів (16 таблиць і 11 рисунків). Список літератури містить 38 джерел. Загальний обсяг роботи становить 62 сторінки. Перший розділ присвячено аналізу сучасних тенденцій у сфері профорієнтаційної роботи в Україні. Тут досліджуються існуючі програми та законодавство України, яке регулює професійну орієнтацію, а також вивчається досвід зарубіжних країн щодо функціонування профорієнтаційних установ і їхній вплив на розвиток української системи профорієнтації. У другому розділі розробляється бізнес-план для центру профорієнтації. В цьому розділі визначаються концепція, цілі та завдання проекту, формулюється організаційно-виробничий план, а також проводиться аналіз цільової аудиторії і розробляється маркетингова стратегія для просування послуг центру. Додатково здійснюються фінансові розрахунки та оцінюється економічна доцільність інвестицій у даний проект. Третій розділ містить оцінку ризиків, пов’язаних з реалізацією проекту, ідентифікує можливі загрози для діяльності центру профорієнтації, а такожпропонує шляхи їх мінімізації та управління. У цьому розділі також оцінюється економічна ефективність проекту на основі основних фінансових показників.
Keywords: профорієнтація; бізнес-план; центр профорієнтації; career guidance; business plan; career guidance center