Профілактика професійного вигорання соціальних працівників - Одарченко, Євгенія Володимирівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота на тему «Профілактика професійного вигорання соціальних працівників» має таку структуру: 1) картку кваліфікаційної бакалаврської роботи; 2) титульний аркуш; 3) завдання до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи; 4) реферат; 5) зміст; 6) вступ; 7) основну частину (три розділи); 8) загальні висновки; 9) список використаних джерел; 10) додатки. У роботі подано 1 додаток, 2 таблиці та 6 рисунків. Список використаних джерел охоплює 53 позиції. Загальний обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи становить 80 сторінок. У першому розділі розглянуто теоретичні засади дослідження професійного вигорання в контексті соціальної роботи, охарактеризовано його сутність, динаміку розвитку та соціально-психологічні чинники, що зумовлюють виникнення цього синдрому у фахівців соціальної сфери. У другому розділі «Вивчення стану профілактики професійного вигорання соціальних працівників» проаналізовано український та міжнародний досвід запобігання професійному вигоранню, а також проведено діагностику рівнів професійного вигорання серед соціальних працівників із використанням валідних психодіагностичних методик. У третьому розділі «Експериментальна робота з перевірки ефективності соціально-психологічних умов профілактики професійного вигорання соціальних працівників» обґрунтовано та реалізовано ефективність комплексу соціально-психологічних умов, що сприяють зниженню проявів вигорання. Представлено результати порівняльного аналізу показників до та після експериментального впливу, що засвідчили позитивну динаміку психоемоційного стану фахівців.
Keywords: соціальна робота; професійне вигорання; емоційне виснаження; соціальний працівник; психоемоційне благополуччя; профілактика; соціально-психологічні умови; стресостійкість; емоційна регуляція; social work; professional burnout; emotional exhaustion; social worker; psycho-emotional well-being; prevention; socio-psychological conditions; stress resistance; emotional regulation