Особливості укладання договорів оренди для продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення на конкурентних засадах - Кустовська, Оксана Володимирівна; Бабенко, В. (НУБіП України, 2018)
Досліджено нoрмaтивнo-прaвoве зaбезпечення організації продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Проаналізовано процес організації продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення на конкурентних засадах та укладання договорів. Дослідження виконане на прикладі земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Вільшанської селищної ради Вільшанського району Кіровоградської області. Встановлено основні переваги проведення земельних торгів, зокрема: проведення аукціонів є дуже привабливим з точки зору наповнення місцевого бюджету. А за рахунок переходу незадіяних земельних ділянок у власність або оренду суб’єктів господарювання збільшується кількість робочих місць.
Keywords: договори оренди; земельні ділянки; землі сільськогосподарського призначення; конкурентні засади; проведення земельних аукціонів