Фітофтороз томатів та заходи щодо обмеження його розвитку - Комишна, А. В. (My University, 2024)
Робота виконана на 49 сторінках, містить 3 розділи, 6 рисунків, 8 таблиць, 44 використаних джерел. Метою роботи було вивчення фітофторозу томатів, вивчення шкідливості гриба Phytophthora infestans (Mont.) de Bary, та умов його розвитку в фермерському господарстві Бойка Дмитра Олексійовича. Для цього було проведено дослідження на території господарстка з вирощування томатів та розвитку на них Ph. infestans. Підчас якого було пороведено оприскування біологічним та хімічним фунгіцидами. Було вивчено стійкість вирощуваних сортів до фітофторозу; прояви хвороби в умовах фермерського господарства; вплив фунгіцидів на розвиток хвороби. Також було досліджено як впливає ступінь ураження на отриманий урожай з однієї рослини.
Keywords: фітофтороз томатів; томаты; Phytophthora infestans (Mont.) de Bary; Ph. infestans; фітофтороз; фунгіцид; phytophthorosis of tomatoes; tomatoes; phytophthorosis; fungicide