Енергоефективна система підтримання мікроклімату в птахівничих приміщеннях - Троханяк, Віктор Іванович (НУБіП України, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.09.03 «Електротехнічні комплекси та системи». – Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київ, 2017. Дисертацію присвячено розв’язанню науково-прикладного завдання, яке полягає в удосконаленні електротехнічного комплексу для підтримання нормованого мікроклімату в птахівничому приміщенні із застосуванням води підземних свердловин і теплообмінників-рекуператорів для охолодження і нагрівання припливного повітря. На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано та розроблено нову електротехнічну систему підтримання мікроклімату в пташнику, яка базується на використанні води підземних свердловин із застосуванням теплообмінників-рекуператорів для охолодження та нагрівання припливного повітря в літній і зимовий періоди. Проведено порівняння результатів числового розрахунку та експериментальних даних щодо тепловіддачі трубного пучка за допомогою статистичного аналізу. Отримана похибка не перевищує 6 %
The thesis for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.09.03 Electrotechnical Complexes and Systems. − National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kyiv, 2017. The dissertation is devoted to solve scientific and practical task for improving the electrical complex to maintain normalized microclimate in poultry premises using underground water wells and recuperative heat exchangers for heating and cooling supply air. A new electrical system for maintaining the microclimate in the poultry house was proposed and developed on the basis of theoretical and experimental research. This new electrical system is based on the use of underground water wells using recuperative heat exchangers for heating and cooling supply air in the summer and winter periods. A comparison of the results of numerical calculation and experimental data on heat transfer tube bundle by using statistical analysis was conducted. The resulting error does not exceed 6 %
Keywords: електротехнічна система; мікроклімат; теплообмінник-рекуператор; підземні свердловини; експериментальна установка; electrical system; microclimate; recuperative heat exchanger; underground water wells; experimental facility