Завдання планування завезення з урахуванням фактору часу та його вирішення для умов логістичних систем та систем експрес доставки вантажів. - Коваленко, Олег Олександрович (My University, 2024)
Сучасний світ, який характеризується високою швидкістю змін та глобалі-зацією, вимагає нових підходів до організації логістичних процесів. Зростання обсягу електронної комерції, підвищення попиту на швидкі та надійні послуги доставки, а також зростаюча конкуренція між логістичними операторами ство-рюють виклики для компаній, що надають послуги експрес-доставки. Ефективне управління логістичними системами і вдосконалення процесів експрес-доставки є необхідними умовами для забезпечення своєчасного та якісного обслугову-вання клієнтів. Важливим аспектом у досягненні високої ефективності логістичних систем є оптимізація процесів доставки вантажів. Основні проблеми, з якими стика-ються логістичні компанії, включають високі витрати на транспортування, обме-ження в часі та необхідність гнучко реагувати на зміни в умовах перевезень. В умовах криз і непередбачуваних обставин, як-от економічні спади, геополітичні виклики чи природні катастрофи, оптимізація логістики набуває особливої важ-ливості. Оптимізовані маршрути, управління ресурсами та мінімізація витрат до-зволяють компаніям залишатися конкурентоспроможними і забезпечувати висо-кий рівень обслуговування. Зважаючи на це, актуальність дослідження полягає у впровадженні новітніх математичних моделей для оптимізації процесів експрес-доставки з урахуванням обмежень часу та умов логістичних систем. Застосування моделей маршрутиза-ції транспортних засобів, стохастичних методів для управління ризиками та ге-нетичних алгоритмів дозволяє досягти оптимальних рішень навіть у складних умовах. Це особливо важливо для компаній, що прагнуть забезпечити стабіль-ність роботи в умовах швидкозмінних ринкових умов. Метою магістерської роботи є розробка методології для оптимізації проце-сів експрес-доставки з використанням сучасних математичних моделей. У роботі буде розглянуто аналіз транспортних компаній, досліджено особливості діяльно-сті компанії «Нова Пошта» як провідного оператора експрес-доставки в Україні, а також запропоновано оптимізаційні моделі для покращення логістичних про-цесів. Завдання дослідження включають: - аналіз сучасного стану ринку експрес-доставки в Україні та за її ме-жами; - характеристику основних факторів, які впливають на ефективність процесів доставки; - розробку та обґрунтування математичних моделей для оптимізації маршрутів доставки; - оцінку ефективності запропонованих моделей на прикладі діяльності компанії «Нова Пошта».
Keywords: планування; логістичні; система; planning; logistics; system