Формування інклюзивної культури студентської молоді - Іщенко, Катерина Олександрівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота на тему «Формування інклюзивної культури студентської молоді» має таку структуру: 1) картку кваліфікаційної бакалаврської роботи; 2) титульний аркуш; 3) завдання до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи; 4) реферат; 5) зміст; 6) вступ; 7) основну частину (ІІІ розділи); 8) загальні висновки; 9) список використаних джерел; 10) додатки. У роботі подано 1 додаток, 2 рисунки та 7 таблиць. Список використаних джерел складає 35 позицій. Загальний обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи 60 сторінок. У першому розділі «Теоретичні основи формування інклюзивної освіти студентської молоді» розглянуто інклюзію у вищій освіті як соціальну проблему та особливості формування інклюзивної культури. Проаналізовано ключові поняття та наголошено на важливості розвитку інклюзивного світогляду студентів як основи толерантного суспільства. Розділ завершується висновками, що підсумовують теоретичні аспекти теми. У другому розділі «Сучасний стан формування інклюзивної культури студентської молоді» розглянуто український та міжнародний досвід організації інклюзивного середовища. Проаналізовано ефективні практики і узагальнено методичні підходи з урахуванням національного та світового контексту. У третьому розділі «Експериментальне дослідження формування інклюзивної культури студентської молоді» обґрунтовано та впроваджено програму формування інклюзивної культури. Здійснено аналіз і інтерпретацію результатів експериментального дослідження, спрямованого на оцінку ефективності впливу програми на рівень сформованості інклюзивної культури студентської молоді.
Keywords: інклюзія; інклюзивна культура; формування інклюзивної культури; заклад вищої освіти; студентська молодь; інклюзивна освіта; inclusion; inclusive culture; formation of an inclusive culture; higher education institution; student youth; inclusive education