Економічна ефективність вирощування соняшнику в сільськогосподарських підприємствах Лісостепової зони Київської області - Мироненко, Петро Леонідович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Економічна ефективність вирощування соняшнику в сільськогосподарських підприємствах Лісостепової зони Київської області» має обсяг 87 сторінок основного тексту, 4 рисунків, 16 таблиць, 62 найменувань використаних джерел. Об’єктом дослідження виступають підприємства Обухівського району Київської області різних форм власності і господарювання, базовим господарством обрано ТОВ «Жуківське» село Жуківці аналізованого регіону. Вид економічної діяльності – виробництво сільськогосподарської продукції. Метою дослідження, магістерської кваліфікаційної роботи, є вивчення сучасного стану та визначення напрямків перспективного розвитку виробництва соняшнику в умовах правобережного Лісостепу Київської області. В процесі дослідження використані економіко-статистичні методи збору й обробки інформації, зокрема: монографічний, розрахунково- конструктивний, статистичний, нормативний, балансовий. Як аналітичний матеріал використовувались статистичні дані Державного комітету статистики України, дані річних звітів та аналітичного обліку господарств Обухівського району Київської області.
Keywords: сільськогосподарське підприємство; розподільчі відносини; ринкові механізми; економічна ефективність; продуктивність; соняшник; сільське господарство; додана вартість; олієжировий підкомплекс; agricultural enterprise; distribution relations; market mechanisms; economic efficiency; productivity; sunflower; agriculture; added value; oil and fat subcomplex