Фітодизайн у традиціях виготовлення та дарування ювелірних виробів - Іленок, Олександр Анатолійович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота містить 4 розділи, пояснювальна записка викладена на 95 сторінках, містить 88 рисунків та 1 таблицю, список джерельної бази нараховує 86 найменувань. У першому розділі «Флористичні мотиви у традиціях виготовлення ювелірних виробів» охарактеризовано історію поширення ідей відображення флористичної стилістики в ювелірних виробах, наведено огляд всесвітньо відомих ювелірних виробів у флористичному стилі різних епох, охарактеризовано символізм рослинних елементів. У другом розділі «Об’єкти та методи дослідження» наводиться стисла інформація про 12 об’єктів дослідження (авторські ювелірні прикраси у флористичному стилі); розроблено критерії їх класифікації, що охоплюють ключові аспекти дизайну, технологій виготовлення, естетики та символіки; охарактеризовано значення флористичних мотивів у ювелірних прикрасах найвідомішого українського ювеліра Йосипа Маршака та в ювелірних прикрасах сучасності. У третьому розділі «Флористичні елементи дизайну в сучасних ювелірних виробах» презентовано традиційні та новітні технології й матеріали ювелірного виробництва, інноваційні технології 3D моделювання за допомогою програми Rhinocеros (Rhino) ювелірних прикрас у флористичному стилі. Четвертий розділ «Фітодизайн у традиціях виготовлення та дарування ювелірних виробів» присвячено аналізу та класифікації ювелірних виробів у флористичному стилі як предметів дарування, презентовано мініатюрні флористичні композиції для дарування ювелірних прикрас.
Keywords: флористичний дизайн ювелірних виробів; фітодизайн; ювелірні прикраси; композиція; стилістика; тренд; стиль; floral jewellery design; phytodesign; jewellery; composition; stylistics; trend; style