Організація оплати праці в сільськогосподарських підприємствах - Панченко, Богдан Сергійович (НУБіП України, 2025)
Магістерська робота на тему: «Організація оплати праці в сільськогосподарських підприємствах» викладена на 102 сторінках комп’ютерного тексту, містить 28 таблиць, 9 рисунків. Для написання магістерської роботи використано 62 джерела. Метою магістерської роботи є дослідження існуючої системи оплати праці на сільськогосподарських підприємствах виявлення її недоліків і розробка практичних рекомендацій щодо її вдосконалення. Об’єктом дослідження виступають сільськогосподарські підприємства, а предметом – форми, принципи та методи організації оплати праці. Предмет дослідження – форми, принципи та методи організації оплати праці. Методи дослідження – абстрактно-логічний, монографічний, розрахунково-конструктивний, системний підхід, статистико-економічний. У розділі 1 висвітлено суть організації оплати праці як головного інструмента мотивації праці, зокрема в сільськогосподарському виробництві, особливості застосування форм і систем оплати праці в галузі. У розділі 2 наведено результати проведеного економічного аналізу стану оплати та організації праці в сільськогосподарських підприємствах. У розділі 3 визначено напрями удосконалення матеріального й нематеріального стимулювання працівників сільськогосподарських підприємств, застосування грейдової системи оплати праці в сільськогосподарських підприємствах тощо.
Keywords: оплата праці; мотивація праці; сільськогосподарське підприємство; форми оплати праці; salary; work motivation; agricultural enterprise; payment forms