Особливості росту соснових насаджень у ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» - Березинець, Станіслав Володимирович (НУБіП України, 2025)
Дипломна робота викладена на 79 аркушах друкованого тексту, містить 4 розділи, 20 ілюстрацій, 5 таблиць, 4 додатки та 52 джерела в переліку посилань. Перший розділ представлений оглядом літературних джерел згідно теми магістерської кваліфікаційної роботи. В розділі наведено огляд останніх актуальних наукових публікацій. Другий розділ представлений наведеною методикою виконання польових та камеральних робіт, які були використані під час проведення дослідження. На основі отриманих даних величини радіального приросту після проведення камеральних робіт, у програмі ImageJ, проведено статистичний аналіз даних. У третьому розділі представлено характеристику ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» та наведено основні таксаційні показники соснових насаджень. У четвертому розділі представлено дослідження особливостей ходу росту соснових насаджень. Представлено динаміку радіального приросту для молодняків та пристигаючих насаджень, розраховано відсоток поточного приросту по об’єму та встановлено залежність радіального приросту від клмітичних показників. За результатами виконаної роботи наведені висновки та рекомендації виробництву.
Keywords: сосна звичайна; радіальний приріст; річне кільце; математична модель; pine ordinary; radial growth; the annual ring; mathematical model