Особливості деревного розсадництва у Полтавському надлісництві Філії «Слобожанський лісовий офіс» ДП «Ліси України» та шляхи його покращення - Сергієнко, Сергій Олександрович (НУБіП України, 2025)
Випускна кваліфікаційна магістерська робота студента ННІ ЛіСПГ спеціальності «Лісове господарство» Сергієнка Сергія Олександровича на тему: «Особливості деревного розсадництва у Полтавському надлісництві Філії «Слобожанський лісовий офіс» ДП «Ліси України» та шляхи його покращення». Структура роботи охоплює вступ, чотири основних розділи, висновки та практичні пропозиції до виробництва. У першому розділі детально розглянуто загальносвітові тенденції та особливості відновлення лісів, їх вплив на соціально-економічне благополуччя населення. Також включено аналіз лісовідновлення у Північних країнах Європи, з подальшим описом специфіки лісів, що знаходяться під управлінням Полтавського надлісництва, філія «Слобожанський лісовий офіс». Другий розділ присвячений опису методів досліджень, програми робіт та методики аналізу даних, здобутих з надлісництва. Він включає опис виконаних досліджень, аналітичні підходи до обробки зібраної інформації. Третій розділ пропонує всебічний огляд локації «Полтавського лісового господарства», включаючи детальний аналіз ґрунтових та кліматичних умов регіону, його економічного потенціалу та екологічного стану. У четвертому розділі представлено аналіз практики розсадницької діяльності в надлісництві, обсяги вирощуваних дерев та асортимент лісокультурних робіт, що здійснюються для підтримки сталого розвитку лісових ресурсів. Загальний обсяг дипломної роботи становить 66 сторінок, з включенням 10 таблиць, 11 рисунків та додатків. Літературний список нараховує 55 джерел, які були використані під час підготовки наукової праці.
Keywords: насінництво; розсадництво; відтворення лісів; лісові культури; seed production; seating; reproduction of forests; forest crops