Проблема лісових пожеж в Україні в умовах війни та кліматичних змін - Юзьков, Петро Євгенійович (НУБіП України, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота бакалаврського рівня вищої освіти на тему «Проблема лісових пожеж в Україні в умовах війни та кліматичних змін» містить 50 сторінок, 3 таблиці, 17 рисунків, 1 додаток. Перелік посилань нараховує 32 найменування. Ліси є основою в ключових екологічних, економічних та соціальних функцій. Загально він впливає на довкілля, забезпечуючи стале кисне – продукування, переробки значної кількості вуглекислого газу та виконує низки захисних функцій. При умові того що неможливо точно визначити погодні умови, такі як висока температура, тривала відсутність опадів, та нагрівання ґрунту, створюють сприятливі умови для посухи та самозаймистості торф’яників, а сильні вітри швидко поширюють вогонь. Метою роботи є дослідження проблематики лісових пожеж в наслідок бойових дій та кліматичних змін. Робота складається з 4 розділів. У першому розділі наводиться огляд наукової літератури відповідно до тематики. В 2-му розділі наводиться інформація про методику збору дослідної інформації, її характеристика та первинна характеристика. В 3-му розділі наведено характеристику об’єкта дослідження. В 4-му розділі наводиться проблема лісових пожеж під час війни та майбутні шляхи вирішення даної проблеми.
Keywords: лісові пожежі; умови війни; кліматичні зміни; пожежна небезпека; forest fires; war conditions; climate change; fire hazard