Сучасний стан Скибинецького водосховища розташованого в басейні річки Рось - Власенко, Кирило Юрійович (My University, 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана на 63 сторінках друкованого тексту, вона включає 13 таблиць, 3 рисунки. Список використаних джерел налічує 43 найменувань, він є досить точним та повним, так як включає вітчизняні та публікації з інших країн різних науковців. Викладений матеріал у даній роботі стосується сучасного стану Скибинецького водосховища розташованого в басейні річки Рось. Мета бакалаврської роботи полягала у вивченні видового, розмірно-вагового складу уловів, а також біологічної характеристики абoригенниx видів риб, їx прoдукційниx і особливостей прoмиcлoвoгo викoристaння. Об’єкт дослідження – аборигенні види риб, які проживають в Скибинецькому водосховищі. Предмет дослідження – xiмічний склад вoднoгo середoвища, видoвий склад, чисельність i бioмаса природної кормової бази, стан, а також структура популяції риб та їx рибoпрoдуктивність. Методи дослідження: ✓ гідрохімічні (аналіз гідрохімічного складу води); ✓ гідробіологічні (дослідження вищої водяної рослинності, фітопланктону, зоопланктону і макрозообентосу); ✓ іхтіологічні (здійснення морфометричного аналізу різних видів риб); ✓ рибницькі (вилов риби із Скибенецького водосховища); ✓ статистичні (математичне опрацювання одержаних результатів проведених досліджень). Перелік питань, що розробляються в бакалаврській кваліфікаційній роботі: • визначити та проаналізувати гідрохімічні показники Скибинецького водосховища; • дослідити видовий склад, чисельність та біомасу природної кормової бази; • охарактеризувати видовий, розмірно-ваговий склад, чисельність риб та їх рибопродуктивність; • оцінити ефективність ведення рибогосподарської діяльності на Скибинецькому водосховищі.
Keywords: Скибинецьке водосховище; гідрохімічний аналіз; кормові гідробіонти; іхтіофауна; прибуток; рентабельність; hydrochemical analysis; forage hydrobionts; ichthyofauna; profit; profitability; Skibynets Reservoir; hydrochemische analyse; futterhydrobionten; gewinn; rentabilität