Лихач, В.Я.Лихач, А.В.Трибрат, Р.О.Фаустов, Р.В.2021-11-232021-11-232020Вплив відокремленого вирощування молодняку свиней з різною стресовою чутливістю на його продуктивні якості / В.Я. Лихач, А.В. Лихач, Р.О. Трибрат, Р.В. Фаустов // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2020. - Том 11, № 1. - С. 43-55https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8822Для сільськогосподарських тварин характерна висока ступінь стадної організованості. Процес формування груп викликає у тварин сильну стресову реакцію, пов’язану з необхідністю встановлення певного рангового порядку в групі. Чим частіше відбуваються перегрупування і комплектування нових груп, тим сильніші й триваліші стресові реакції, тим більш виражені їхні негативні наслідки, які проявляються у зниженні енергії росту, підвищенні захворюваності тощо. Особливо сильно реагують на перегрупування високопродуктивні тварини. Ставилося за мету вивчення особливостей швидкості росту, стану обміну речовин, відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней, що мають різну стресову чутливість у різних умовах їх вирощування. Дослідження проводилися в умовах промислового майданчику товариства з обмеженою відповідальністю «Таврійські свині» м. Скадовськ, Херсонської області.ukсвинітехнологіяутриманняпродуктивністьстресобмін речовинВплив відокремленого вирощування молодняку свиней з різною стресовою чутливістю на його продуктивні якостіOther