Вплив нанопраймування насіння карбоновими наночастинками на морфометричні показники сої звичайної (Glycine max.) в умовах посухи - Павлючук, Анастасія Олександрівна (НУБіП України, 2025)
Пояснювальна записка до дипломної роботи «Вплив нанопраймування насіння карбоновими наночастинками на морфометричні показники сої звичайної (Glycine max.) в умовах посухи»: 50 с., 2 таблиці, 13 рисунків, 32 літературних джерела. Мета дослідження: встановити вплив праймування насіння оксидом графену на морфофізіологічні показники сої звичайної (Glycine max.) в умовах модельованої посухи. Об’єкт дослідження: морфофізіологічні показники сої звичайної (Glycine max.) за дії карбонових наночастинок в умовах модельованої посухи. Предмет дослідження: праймування, оксид графену, морфофізіологічні показники рослин сої звичайної (Glycine max.). Методи дослідження: фізіологічні (визначення морфометричних показників рослин, вмісту пігментів - хлорофіл a і b, каротиноїдів), біохімічні (активність каталази) та статистичні (обробка та візуалізація результатів).
Keywords: нанопраймування насіння карбоновими наночастинками; морфометричні показники сої звичайної; умови модельованої посухи; nanopriming of seeds with carbon nanoparticles; morphometric parameters of common soybean; conditions of simulated drought