Інформаційна система обліку обслуговування клієнтів компаній ІТ - Полянський, Богдан Вадимович (My University, 2025)
Актуальність розробки. Нині, в епоху диджиталізації, світ суттєво змінюється, внаслідок чого різні сфери, такі як бізнес, освіта, переходять на інформаційні системи, CRM та інші. Сфера обслуговування клієнтів не є виключенням. Використовуючи старі методи, є багато різних неоптимальних процесів, які бажано автоматизувати. Також є потреба у швидкій обробці інформації, яку може забезпечити ІС, аналізуючи дані та формуючи необхідну вихідну інформацію. Раніше для виклику працівника служби підтримки клієнту було потрібно дізнатися їх номер, зателефонувати на нього, передати їм свої контактні дані та повідомити про технічну проблему, обрати дату та час, після чого вони шукають в списку вільного на той час працівника у потрібному місті та призначають його на заявку візиту, а потім, коли настає час візиту, потрібно уточнювати у клієнта чи він буде присутнім, чи потрібно скасувати його заявку. Тому необхідною є система для подачі клієнтами заявок на візит у реальному часі, автоматичного створення журналу заявок на зустріч, заповнення працівниками актів виконаних робіт для ведення звітності компанії. Таким чином ІТ-сервіси обслуговування клієнтів потребують інструментів для автоматичного планування, обліку та контролю виконаних робіт для підвищення ефективності їх роботи та обробки великих обсягів даних, автоматизації процесів, таких як ведення звітності, створення журналу заявок та їх подачі клієнтами. Мета розробки. Мета розробки — автоматизація процесів, пов’язаних з обслуговуванням клієнтів за допомогою створення інформаційної системи обліку обслуговування клієнтів компаній ІТ. Методи та технології. Розробка програмного забезпечення здійснювалася з використанням таких технологій: - C# (мова програмування для створення логіки застосунку); - Windows Forms (API, який забезпечує функціонування та взаємодію графічного інтерфейсу користувача у програмних додатках); - Microsoft SQL Server (система керування базами даних для зберігання та обробки даних); - SQL Server Management Studio (інструмент для розгортання та адміністрування бази даних); - ADO.NET (технологія для підключення до бази даних і виконання SQL-запитів); - Google Cloud SQL (хмарна платформа для зберігання бази даних та її резервної копії, забезпечення віддаленого доступу).
Keywords: автоматизація обслуговування; дистанційна підтримка; технічний продукт; генерація звітів; service automation; remote support; technical product; report generation