Концептуальне обґрунтування туристичного комплексу на 30 номерів у м. Східниця - Попович, Олег (НУБіП України, 2025)
Розвиток туристичної індустрії є одним із ключових чинників економічного зростання регіонів, що володіють природно-ресурсним та рекреаційним потенціалом. Україна, маючи значний туристичний потенціал, зокрема у сфері оздоровчого та екологічного туризму, демонструє зростання попиту на якісні туристичні послуги. Одним із перспективних напрямків розвитку туризму є курортні зони, серед яких особливе місце займає смт Східниця, відоме своїми мінеральними водами, екологічною чистотою та сприятливими умовами для рекреації. Актуальність теми дослідження обумовлена необхідністю створення сучасного туристичного комплексу в Східниці, який відповідатиме зростаючим вимогам туристів щодо якості сервісу, рівня комфорту та екологічної безпеки. Враховуючи туристичний потенціал регіону, концептуальне обґрунтування такого комплексу є важливим кроком для забезпечення сталого розвитку курорту, залучення інвестицій та підвищення конкурентоспроможності місцевої туристичної інфраструктури. Передбачається, що створення туристичного комплексу на 30 номерів у Східниці з урахуванням сучасних тенденцій у готельно-ресторанному бізнесі, використанням інноваційних технологій та екологічних принципів сприятиме підвищенню привабливості курорту, збільшенню туристичних потоків і, відповідно, економічному розвитку регіону.
Keywords: організація приміщень; готельно-ресторанний бізнес; заклади харчування; архітектура; об‘ємно-планувальні рішення; дизайн; organization of premises; hotel and restaurant business; catering establishments; architecture; spatial planning solutions; design