Дослідження комп'ютерної системи для телекомунікаційних технологій, реалізованої на основі засобів Cisco - Шведов, Дмитро Володимирович (НУБіП України, 2024)
Мета – дослідження та розробка комп’ютерної системи на базі інструментаріїв Cisco та подальше порівняння змодельованої системи з існуючою. Об’єкт – комп’ютерна мережа корпоративного призначення з нахилом на телекомунікаційні технології. Предмет дослідження – аналіз програмних і апаратних засобів Cisco, що використовуються для створення мереж телекомунікацій а також побудова мережевої моделі за допомогою програмного забезпечення EVE-NG . Проект складається з чотирьох розділів. У першому розділі представлено огляд і аналіз предметної області. Описано область застосування, проведено аналіз мережних рішень і поставлені завдання для розробки. У другому розділі розроблено проєкт комп’ютерної системи, яка використовує інструменти Cisco. Підібрано обладнання для мережі, як пасивне, так і активне. Підібрано кінцеві пристрої. Розроблено логічну схему мережі. У третьому розділі реалізовано комп’ютерну систему на базі засобів Cisco. Налаштовано робоче середовище EVE-NG. Сконфігуровано комутатори та маршрутизатор Cisco. Налаштовано кінцеві пристрої. У четвертому розділі було порівняно спроєктовану мережу з поточною мережею. Результатом роботи є дослідження комп’ютерної системи для телекомунікаційних технологій, реалізованої на основі засобів Cisco.
Keywords: комп’ютерна мережа; комп'ютерна система для телекомунікаційних технологій; Cisco; EVE-NG; computer network; computer system for telecommunications technologies; routers; switches