Розроблення туристичного продукту прикордонних регіонів України в інтеграції до ЄС - Бєліков, Костянтин Олексійович (НУБіП України, 2025)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі досліджено підходи до створення туристичного продукту для прикордонних регіонів України з урахуванням інтеграційних процесів до Європейського Союзу. У першому розділі розглянуто сутність туристичного продукту, його основні компоненти, принципи формування та класифікацію. Детально проаналізовано значення прикордонного туризму в умовах європейської інтеграції, охарактеризовано сучасні підходи до розроблення туристичних продуктів, зокрема сталий розвиток, інноваційність та відповідність міжнародним стандартам. У другому розділі проведено аналіз туристичного потенціалу прикордонних регіонів України, зокрема природні, культурні, соціальні та економічні ресурси, що формують їхній туристичний потенціал. Розглянуто стан і проблеми туристичної інфраструктури в кожному регіоні. Проведено SWOT-аналіз для виявлення сильних і слабких сторін, можливостей та загроз подальшого розвитку туризму. У третьому розділі запропоновано концепцію туристичного продукту з урахуванням вимог європейського ринку, охарактеризовано його структуру та унікальні риси. Визначено цільові групи туристів, стратегії просування на ринок ЄС і проведено економічну оцінку ефективності реалізації.
Keywords: туристичний продукт; прикордонний туризм; інтеграція до ЄС; туристичний потенціал; туристична інфраструктура; SWOT-аналіз; просування; tourist product; border tourism; integration into the EU; tourist potential; tourist infrastructure; SWOT analysis; promotion