Бізнес-план з вирощування фундука - Пархомчук, Микола Миколайович (My University, 2023)
Анотація. Протягом тривалого часу на споживчому ринку України спостерігається різкий контраст між масовим використанням переробленого фундука, наявністю сприятливих умов для його вирощування та нерозвиненістю виробничої сфери. Ринок фундука є привабливим і перспективним для вітчизняного виробника. Культуру можна успішно розвивати по всій Україні, адже рослина відносно невибаглива до кліматичних умов, а при правильній агротехніці може давати високі врожаї. Споживчий ринок фундука в нашій країні розвинений недостатньо. Комерційне виробництво стагнує протягом кількох десятиліть, і внутрішній ринок задовольняється імпортом. Дане дослідження описує теоретичні та практичні аспекти розробки бізнес-плану з вирощування фундука. Розкрито та охарактеризовано особливості вирощування фундука. Проаналізовано внутрішній та закордонний ринок вирощування фундука. Визначено та охарактеризовано основні цілі, завдання бізнес-плану з вирощування фундука. Охарактеризовано особливості бізнес-плану інвестиційного проекту, проаналізовано конкурентне середовище проекту. Розроблено організаційний та маркетинговий план проекту з вирощування фундука. Проведено оцінку ефективності проекту, а також проведено аналіз можливих ризиків та можливостей реалізації бізнесу. Розроблено пропозиції щодо реалізації бізнес-плану з вирощування фундука та подальшого його розвитку.
Keywords: бізнес-план; вирощування фундука; ефективність проекту; ризики проекту; інвестиції; business plan; hazelnut growing; project efficiency; project risks; investments