Діджиталізація менеджменту в аграрній сфері - Маміна, Марія Павлівна (My University, 2024)
Магістерська робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел з 53 джерел. Основний зміст викладено на 72 сторінках друкованого тексту, містить 9 таблиць, 6 рисунків. У 2023 році кількість інтернет-користувачів у світі досягла 5,3 мільярда, що робить цифровий простір найбільшим в історії. Зважаючи на це, бізнеси перебувають на передовій технологічних змін, активно інтегруючи новітні цифрові інструменти та практики в свою повсякденну діяльність, йдучи в ногу з останніми досягненнями в цифровому світі. Метою дослідження є вивчення особливостей діджиталізації бізнес-процесів як важливого чинника підвищення ефективності діяльності сучасного підприємства на прикладі ТОВ СП «НІБУЛОН». Для досягнення цієї мети було визначено наступні завдання: − сформулювати концептуальні аспекти дослідження сутності діджиталізації; − визначити цілі та принципи моделювання бізнес-процесів сучасного підприємства; − охарактеризувати діджиталізацію бізнес-процесів в умовах трансформаційних змін; − провести аналіз тенденцій розвитку галузі на прикладі ТОВ СП «НІБУЛОН»; − здійснити організаційно-економічну характеристику підприємства; − описати основні та допоміжні бізнес-процеси ТОВ СП «НІБУЛОН»; − розробити комплекс заходів діджиталізації бізнес-процесів агропідприємства; − оцінити ефективність запропонованих заходів. Об’єктом дослідження є бізнес-процеси сучасного підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних засад і практичних рекомендацій щодо діджиталізації менеджменту в аграрній сфері. У процесі дослідження були застосовані такі методи: аналіз наукової літератури та даних інтернет-ресурсів, нормативної документації, методи синтезу, узагальнення, індукції та дедукції, а також статистичний метод обробки інформації. Апробація результатів магістерської роботи проводилась на V Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції: «Сучасний менеджмент: виклики та можливості», 11 листопада 2024 року.
Keywords: діджиталізація; менеджмент; конкуренція; агросфера; продукція; процеси; digitalization; management; competition; agricultural sector; products; processes