Нормативне регулювання показників безпечності та якості меду - Адамчук, Леонора Олександрівна; Сілонова, Н. Б.; Сухенко, В. Ю.; Пилипко, К. В. (НУБіП України, 2020)
Глобалізація галузі бджільництва призводить до загострення конкуренції між окремими країнами за зовнішні ринки збуту, тому перевагу в конкурентній боротьбі зможуть отримати лише ті продукти, які забезпечують належний рівень безпечності та якості відповідно до міжнародних вимог. Створення конкурентної переваги для меду на світовому ринку та налагодження експорту/імпорту з гарантованим забезпеченням прав та інтересів споживачів вимагає систематичного перегляду нормативної документації на продукти бджільництва. Метою дослідження стало проведення аналізу чинних міжнародних та національних нормативних документів, що регулюють безпечність та якість меду.
Keywords: фізико-хімічні показники меду; відновлювальні цукри; діастазне число; гідроксиметилфурфурол; органічне бджільництво