Адамчук Л.О.Сілонова Н.Б.Сухенко В.Ю.Пилипко К.В.2021-11-242021-11-242020Нормативне регулювання показників безпечності та якості меду / Л.О. Адамчук, Н.Б. Сілонова, В.Ю. Сухенко, К.В. Пилипко // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2020. - Том 11, № 4. - С. 5-18https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8836Глобалізація галузі бджільництва призводить до загострення конкуренції між окремими країнами за зовнішні ринки збуту, тому перевагу в конкурентній боротьбі зможуть отримати лише ті продукти, які забезпечують належний рівень безпечності та якості відповідно до міжнародних вимог. Створення конкурентної переваги для меду на світовому ринку та налагодження експорту/імпорту з гарантованим забезпеченням прав та інтересів споживачів вимагає систематичного перегляду нормативної документації на продукти бджільництва. Метою дослідження стало проведення аналізу чинних міжнародних та національних нормативних документів, що регулюють безпечність та якість меду.ukфізико-хімічні показники медувідновлювальні цукридіастазне числогідроксиметилфурфуролорганічне бджільництвоНормативне регулювання показників безпечності та якості медуOther