Кредитування аграрного сектору небанківськими фінансовими інститутами - Андросюк, Євгеній Олександрович (My University, 2024)
Магістерська робота «Кредитування аграрного сектору небанківськими фінансовими інститутами» складається зі вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних джерел (55 джерел), містить 12 рисунків та 13 таблиць. Основний текст магістерської роботи викладений на 73 сторінках комп’ютерного тексту. Метою дослідження є удосконалення кредитування суб’єктів аграрного сектору небанківськими фінансовими інститутами. Об’єктом дослідження є процес фінансового забезпечення підприємств аграрного сектору України небанківськими установами. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти щодо фінансового забезпечення аграрного сектору небанківськими установами в сучасних умовах. У першому розділі роботи розглянуто теоретичні аспекти кредитування суб’єктів аграрного сектору та види небанківських інститутів. Розглянуто форми, вида та особливості кредитування. Проаналізовано методи оцінки та критерії фінансової стабільності підприємств. У другому розділі досліджено стан кредитування небанківськими установами на ринку України. Також здійснено оцінку фінансового забезпечення та кредитоспроможності ТОВ «АгроРось». У третьому розділі змодельована схема залучення факторингу до кредитування ТОВ «АгроРось» та розраховано потенційний економічний ефект. Також запропоновано основні шляхи удосконалення ефективності кредитування підприємств аграрного сектору.
Keywords: кредитування; небанківські установи; факторинг; кредитоспроможність; рентабельність; активи; ліквідність; фінансова забезпеченість; капітал; процентна ставка; економічний ефект; lending; non-banking institutions; factoring; creditworthiness; profitability; assets; liquidity; financial security; capital; interest rate; economic effect