Ефективність виробництва харчових яєць залежно від умов утримання несучок - Прихітько, М. В. (My University, 2024)
Мета роботи ‒ визначити оптимальну величину угрупування при утриманні несучок яєчних кросів у клітках багатоярусних батарей упродовж усього періоду їх продуктивності. Виявлено, що величина угрупування, або чисельність курей яєчного кросу в клітках 12-ярусних батарей традиційних конструкцій, відомих як «conventional cages», або «battery cages» згідно з міжнародною класифікацією, є чинником, який впливає на їх несучість, збереженість, обсяг харчових яєць, отриманих за 44 тижні продуктивного періоду, витрати корму, собівартість та економічну ефективність їх виробництва. Експериментально визначена оптимальна величина угрупування за утримання курей у клітках зазначених батарей. Автором випускової кваліфікаційної роботи самостійно проведено науково-виробничі дослідження, здійснено статистичну обробку і аналіз отриманих дослідних даних, опрацьовані джерела науко-технічної інформації, нормативної документації, сформульовані висновки та пропозиції виробництву.
Keywords: птахівництво; величини угрупування; ефективність виробництва яєць; poultry farming; clumping values; efficiency of egg production