Модернізація системи енергопостачання свинарника-відгодівельника ТОВ «ДАН ФАРМ Україна» - Стьопочкін, Євген Олександрович (НУБіП України, 2025)
Модернізація аграрного сектору України неможлива без активного застосування енергозберігаючих технологій, які гарантують стабільне функціонування та безвідмовність сучасних виробничих потужностей. ТОВ "ДАН ФАРМ Україна" (ДФУ), будучи одним із ключових гравців на ринку вирощування свинини і виробництва рослинності в Україні, критично залежить від безперебійного електроживлення. Це особливо актуально зважаючи на значний ступінь впровадження автоматизованих рішень у процесах як вирощування, так і подальшого вирощування свинини. У зв’язку з цим, нагальне завдання полягає у вдосконаленні схем енергопостачання для подібних виробничих комплексів. Для гарантування безперебійної експлуатації свинарників критично важливою є ретельна калькуляція систем освітлення, обрання оптимальних конфігурацій електропостачання, визначення належних кабельних трас, апаратури захисту, а також суворе дотримання чинних стандартів і норм.
Keywords: енергопостачання о; розподільчі мережі; трансформаторна підстанція; сільськогосподарське виробництв; power supply; distribution networks; transformer substation; agricultural production