Ніколаєнко, М.С.2021-11-242021-11-242021Удосконалення технології м`ясних напівфабрикатів функціонального призначення у тістовій оболонці / М.С. Ніколаєнко // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2021. - Том 12, № 1. - С. 19-27https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8847Удосконалення технології м`ясних напівфабрикатів функціонального призначення у тістовій оболонці виконано з метою розроблення продукту оздоровчого напряму. Метою і завданнями дослідження є удосконалення технології шляхом введення у рецептуру сполук йоду, характерного дефіцитністю в раціоні усіх регіонів України, а також доведення амінокислотного складу білкової компоненти продукту до затверджених ВООЗ норм ідеального білка. Проведена оцінка амінокислотного складу білкової компоненти та функціонально-технологічних показників якості дослідних зразків м`ясного фаршу (здатність до утримання вологи, емульгувальна здатність, стабільність м`ясних емульсій).ukм`ясний фаршеламінпшенична клітковинасоєвий білокрецептуратехнологіяфункціональний продуктУдосконалення технології м`ясних напівфабрикатів функціонального призначення у тістовій оболонціOther