Продуктивність гібридів кукурудзи різних груп стиглості залежно від густоти стояння рослин в умовах лісостепу - Терновий, Назар Володимирович (My University, 2024)
Тема магістерської кваліфікаційної роботи: «Продуктивність гібридів кукурудзи різних груп стиглості залежно від густоти стояння рослин в умовах Лісостепу» Обсяг роботи 64 сторінки комп’ютерного тексту, складається з вступу, 5 розділів, висновків і пропозицій виробництву, містить 10 таблиць та 3 рисунки. Список використаної літератури складає 47 джерел. Метою роботи було дослідити вплив густоти стояння рослин на ріст, розвиток, урожайність та якість зерна кукурудзи середньоранньої та середнньостиглої групи стиглості. В першому розділі подано інформацію про особливості росту та розвитку культури, формуванню гібридного складу кукурудзи для умов регіону, вплив густоти посіву на продуктивність гібридів кукурудзи. Другий розділ присвячений умовам, програмі та методиці проведення дослідження. Описано агротехніку вирощування кукурудзи в досліді. Подано характеристику досліджуваних гібридів кукурудзи. В третьому розділі викладені результати, щодо тривалості вегетаційного періоду та наростання площі листкової поверхні посівів досліджуваної культури. В розділі чотири проаналізовано вплив передзбиральної густоти рослинкукурудзи на структурні елементи, урожайність та якісні показники зерна. В п’ятому розділі зроблено розрахунок економічної ефективності вирощування гібридів кукурудзи. На основі проведенних експериментальних досліджень зроблено висновки та надані рекомендації, щодо удосконалення елементів технології вирощування гібридів кукурудзи для підвищення врожайності та рівня рентабельності.
Keywords: кукурудза; гібрид; структура врожаю; якість зерна; corn; hybrid; crop structure; grain quality