Вплив тонусу автономної нервової системи на вміст насичених жирних кислот в плазмі крові корів у зимовий період - Грищук, Ігор Андрійович; Бойчук, Б. І.; Карповський, Валентин Іванович (My University, 2022)
У статті подані результати доповіді учасників наукових досліджень фундаментального і прикладного характеру, одержані за останні роки науковцями факультету ветеринарної медицини та інших підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України, навчальних і наукових установ України та зарубіжжя, де проводяться дослідження з біології тварин, заразної і незаразної патології тварин, гігієни та якості і безпеки продукції тваринництва.
Keywords: активність симпатичної та парасимпатичної нервової системи; тонус автономної нервової системи; оцінка стресу; вміст жирних кислот; activity of the sympathetic and parasympathetic nervous systems; autonomic nervous system tone; stress assessment; fatty acid content