Розробка корпоративної мережі логістичної фірми на основі обладнання фірми “Cisco” - Маловатов, Дмитро Валерійович (НУБІП України, 2025)
Пояснювальна записка: 94 сторінок, 15 рисунків, 2 таблиці, 9 додатків, 30 джерел. КОРПОРАТИВНА МЕРЕЖА, CISCO, ЛОГІСТИКА, VLAN, OSPF, QoS, МЕРЕЖЕВА БЕЗПЕКА. Об’єкт розробки – процес проектування та реалізації корпоративної мережевої інфраструктури логістичної компанії з територіально розподіленими підрозділами. Мета роботи – розробка корпоративної мережі логістичної компанії на базі обладнання Cisco, яка забезпечить надійну, безпечну та ефективну інформаційну інфраструктуру для підтримки всіх бізнес-процесів компанії. Проект складається з 4 розділів. Перший розділ присвячено аналізу технічного завдання, структури підприємства та інформаційних потоків логістичної компанії. Другий розділ присвячено реалізації корпоративної мережі: вибору технологій для ліній зв’язку, мережевих пристроїв, кінцевих пристроїв та розробці структурної і монтажної схем. У третьому розділі розглянуто логічну реалізацію системи: вибір протоколів канального та мережевого рівнів, налаштування комутаторів і маршрутизаторів, перевірку працездатності та моделювання в Cisco Packet Tracer. У четвертому розділі наведено реалізацію управління мережею: управління трафіком, адміністрування, аналіз якості обслуговування, резервування критичних модулів та забезпечення безпеки системи. Результатом виконання бакалаврської роботи є створена корпоративна мережа з трирівневою архітектурою, комплексною системою безпеки та централізованим управлінням, що забезпечує високу надійність та ефективність роботи логістичної компанії.
Keywords: корпоративна мережа; мережева безпека; розробка корпоративної мережі логістичної компанії; корпоративна мережа з трирівневою архітектурою; corporate network; network security; development of a corporate network of a logistics company; корпоративна мережа з трирівневою архітектурою