Оцінка стійкості сортів смородини проти грибних хвороб - Чеботар, Анастасія Павлівна (НУБіП України, 2025)
Бакалаврська робота виконана на 61 сторінках друкованого тексту, включає 7 таблиць, 24 рисунок. Структура бакалаврської роботи: вступ, огляд літературних джерел, умови і методика досліджень, результати досліджень, висновки та список використаних літературних джерел. Мета роботи – дослідити симптоми, динаміку розвитку та уражуваність сортів смородини мікозами. У вступі викладено актуальність досліджень, обґрунтовано необхідність вивчення мікозів смородини. В умовах і методиці проведення досліджень наведені дані щодо кліматичних і ґрунтових умов. Експериментальна частина досліджень проводилась на навчально-дослідному полі кафедри садівництва НУБіП України. Результати досліджень подані у табличному матеріалі та супроводжуються їх аналізом з визначенням впливу метеорологічних факторів на розвиток грибних хвороб і оцінкою стійкості сортів смородини. У висновках наведені підсумки результатів досліджень.
Keywords: стійкість сортів смородини; грибні хвороби; народногосподарське значення смородини; біологічні особливості збудника хвороби; resistance of currant varieties; fungal diseases; economic importance of currants; biological characteristics of the pathogen