Особливості створення садів в еко-стилі в умовах степу України (на прикладі Одеської області) - Форманюк, Софія Олександрівна (My University, 2025)
Бакалаврська робота присвячена розробці проєктних пропозицій, спрямованих на створення еко-саду в умовах степової зони, на прикладі Одеської області. Бакалаврська робота складається із пояснювальної записки, викладеної на 71 сторінці друкованого тексту, також містить 59 зображень, 1 таблицю, 1 додаток. Для написання роботи використано 68 джерел інформації. До графічної частини відносяться проєкти квітників, як варіанти поєднання підібраного асортименту рослин, з різною кольоровою гаммою, структурою, розміром. В першому розділі роботи проведено аналіз сучасного закордонного та вітчизняного досвіду створення еко-садів та стилів, що є дотичними та схожими за філософією створення. Розділ 2 присвячений особливостям природних умов степу України. В третьому розділі запропоновано поширення використання степової рослинності на приватних та громадських територіях, у степовій зоні, задля підвищення біорізноманіття, ефективності насаджень та зменшення витрат по догляду. Четвертий розділ присвячений підбору асортименту рослин, що відповідає степовій зоні, підтримує місцеве біорізноманіття, є сумісним у поєднанні один з одним, описаний та викладений у вигляді таблиці у додатку.
Keywords: біорізноманіття степу; еко-сад; посухостійкий клімат; проєкт квітників; biodiversity of the steppe; eco-garden; drought-resistant climate; flower beds project