Оптимізація режимів руху безпілотного літального апарату - Свізінський, Ігор Андрійович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що містить вступ, шість розділів, висновки, список використаних джерел та додатків. Дана робота представлена на 108 сторінках друкованого тексту. В першому розділі магістерської кваліфікаційної роботи розглянуто загальні відомості про безпілотні літальні апарати, а також їх конструкції та застосування. В другому розділі роботи проведено розрахунок конструкції БПЛА, проведено морфологічний аналіз, розрахунок параметрів БПЛА, розрахунок центрування і проектування частин БПЛА. В третьому проведено динамічний аналіз руху БПЛА. Розглянуто: характеристики існуючих катапульт для БПЛА, динамічну модель катапульти для БПЛА, математичну модель руху катапульти для БПЛА і висвітлено результати динамічного аналізу руху БПЛА в катапульті. В четвертому розділі для усунення коливань та зменшення динамічних навантажень та енергетичних витрат здійснено оптимізацію руху БПЛА в катапульті. В розділі охорона праці умови запобігання небезпечних ситуацій, таких як небезпечний підйом та запобігання зіткнення. Також в магістерській кваліфікаційній роботі виконано розрахунок економічної ефективності.
Keywords: безпілотний літальний апарат; динамічний аналіз; оптимізація; розрахунки конструкції; unmanned aerial vehicle; dynamic analysis; optimization; design calculations