Управління маркетингом на ринку об’єктів інтелектуальної власності - Ліскович, Олександр Вікторович (My University, 2024)
У першому розділі розглянуто теоретичні основи управління об’єктами інтелектуальної власності. Розкрито роль об’єктів інтелектуальної власності в управлінні бізнесом, види та характеристику об’єктів інтелектуальної власності. Обгрунтовано основні виклики і можливості маркетингу об’єктів інтелектуальної власності та потенціалу управління інноваційною діяльністю підприємства. У другому розділі досліджено аналітичні аспекти управлінських маркетингових рішень об’єктів інтелектуальної власності. Проведено аналіз та оцінку об’єктів інтелектуальної власності. Дослідженно маркетинг в реалізації патентів та оцінку стану та розвитку ринку інтелектуальної власності. У третьому розділі запропоновані управлінські стратегії маркетингу в розвитку об’єктів інтелектуальної власності. Обгрунтовано оптимізацію процесів об’єктів інтелектуальної власності на основі маркетингових рішень, оцінку ефективності маркетингових стратегій, спрямованих на об’єкти інтелектуально власності та вітчизняний і зарубіжний досвід використання маркетингових стратегії до об’єктів інтелектуальної власності.
Keywords: інновація; управлінські стратегії маркетингу; об’єкти інтелектуальної власності; innovation; management marketing strategies; objects of intellectual property