Основні шкідники кукурудзи їх шкідливість та регулювання чисельності - Редька, С. В. (My University, 2024)
Магістерська робота другого освітнього ступеня подана на 73 сторінках друкованого тексту, яка містить 11 таблиць, 14 малюнків, проаналізовано 38 літературних джерел. Метою досліджень було уточнення особливостей біології основних шкідників кукурудзи та вдосконалення системи захисту від них в умовах дослідного господарства Об’єктами дослідження були личинки та дорослі комахи інсектициди. Методи досліджень: лабораторні та польові дослідження з біологічних особливостей розвитку шкідника та контролю його чисельності за перевищення ЕПШ. Під час проведення експериментальних досліджень була уточнена біологія розвитку основних шкідників кукурудзи. Вивчали систему захисту від шкідників на основі уточнення їх видового складу з урахуванням зміни кліматичних умов регіону та застосування захисних заходів. Встановлено видовий склад плодових молей та їх шкідливість. Встановлено ефективність сучасних інсектицидів проти шкідників. Оцінено технічну ефективність інсектицидів проти шкідників та підтверджено доцільність їх застосування.
Keywords: основні шкідники кукурудзи; посіви кукурудзи; заходи захисту; інсектициди; main pests of corn; corn crops; protection measures; insecticides