Розрахунок кількості груп селекції для з’єднань - Іванов, Геннадій Олександрович; Полянський, Павло Миколайович (НУБіП України, 2025)
Селективне складання застосовують у разі, коли необхідно підвищити точність з’єднання без зменшення допусків на обробку деталей, а також і в тому випадку, коли потрібно розширити допуски – від розрахункових до технологічно доцільних за отримання заданої точності.
Keywords: селективне складання; selective assembly; мінімальні зазори; minimum clearances; гарантований натяг; work-in-progress; допуск вала; shaft tolerance