Мотивація та оплата праці підприємств харчової промисловості - Федорович, Тарас Юрійович (НУБіП України, 2025)
Магістерська робота на тему: «Мотивація та оплата праці підприємств харчової промисловості» виконана на прикладі ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». Вона складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури, i викладено на 92 сторінках комп’ютерного тексту. Метою роботи є обґрунтування теоретичних аспектів, висвітлення науково-методичних засад і практичних інструментів управління мотивацією та оплатою праці на підприємствах харчової промисловості, зокрема під час сучасних економічних та соціальних викликів. Предметом дослідження є система мотивації та оплати праці на підприємстві, ефективність використання персоналу та шляхи її підвищення. Об’єктом дослідження даної роботи є ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». Методи дослідження охоплюють аналіз фінансово-економічних показників підприємства, оцінку стану мотивації та заробітної плати працівників, а також використання наукових методів для розробки пропозицій щодо вдосконалення системи мотивації та стимулювання персоналу. У першому розділі розглядаються теоретичні аспекти мотивації та оплати праці, основні поняття, завдання, методи стимулювання працівників і роль ефективної мотивації для продуктивності персоналу. У другому розділі проведено аналіз фінансово-економічних показників ТОВ «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», оцінено рівень та ефективність мотивації персоналу, проведено порівняння показників до та під час економічних викликів. У третьому розділі розглянуто шляхи та методи удосконалення системи мотивації та оплати праці на підприємстві, запропоновано конкретні заходи щодо підвищення ефективності використання персоналу.
Keywords: мотивація; оплата праці; персонал підприємства; ефективність; харчова промисловість; motivation; salary; enterprise staff; efficiency; food industry