Підготовка відеоконтенту з екологічної проблематики - Бровченко, Дар’я Володимирівна (My University, 2025)
Актуальність дослідження. Екологічні проблеми стали однією з глобальних загроз для людства, і кожен має брати активну участь у їх вирішенні. З огляду на стрімкий розвиток медіатехнологій, відеоконтент здатний ефективно донести інформацію про екологічні проблеми до широкої аудиторії, відео є важливим інструментом у формуванні екологічної свідомості. Екологічні питання стають дедалі актуальнішими в Україні, і використання засобів масової інформації для підвищення обізнаності населення про ці проблеми має величезне значення. Мета дослідження. Мета дослідження – визначити роль відеоконтенту як засобу формування екологічної свідомості в Україні. Об’єкт дослідження. Об’єктом дослідження є процес виробництва, розповсюдження та сприйняття відеоконтенту, присвяченого екологічній темі. Предмет дослідження. Предметом дослідження є технології та ефекти медіаформування екологічної свідомості за допомогою відеоконтенту в українському інформаційному просторі. Методи дослідження. У роботі використано контент-аналіз екологічного відеоконтенту, соціологічні методи (анкетування, опитування), емпіричне дослідження шляхом створення та тестування контенту, а також статистичний аналіз впливу на аудиторію. Практичне значення. Практичне значення дослідження полягає в розробленні, створенні та просуванні відеоконтенту на екологічну тематику, а також у визначенні ефективних підходів до підвищення екологічної обізнаності аудиторії через медіа. Апробація. Основні положення роботи обговорювалися на II Міжнародній науково–практичній конференції «Сучасні соціокультурні трансформації: медіа, мова, комунікація» (03 квітня 2025 р.). Тема доповіді «Соціальні мережі – потужний інструмент формування екологічної свідомості» Структура роботи: робота складається з 2 розділів, висновків, списку використаних джерел. Загальний обсяг роботи – 37 сторінок.
Keywords: відеоконтент; екологічна проблематика; сучасний інформаційний простір; екосвідомість особистості; video content; environmental issues; modern information space; eco-consciousness of individuals