Результативна система управління стратегічним розвитком підприємств - Гудзинський, О. Д.; Судомир, С. М. (НУБіП України, 2018)
У статті обґрунтовується комплексний підхід до фор-мування результативної системи управління стратегічним розвитком підприємств. Визначено критерії оцінки результативності в залеж-ності від цілей організації. Дано авторське бачення поняття «резуль-тативне управління», як динамічну здатність соціально-економічних систем що розвиваються та менеджменту, формувати потенційні можливості, передумови стратегічно-інноваційного, конкуренто-спроможного, антикризового, ресурсного, інституціонального, інтелек-туального, стійкого та іншого спрямування в органічній їх єдності як системної цілісності для забезпечення досягндення загальносистемних цілей, шляхом реалізації створених потенційних можливостей в різно-направлених векторах дій згідно з обраними сегментами ринку, спрямо-ваної на: вдиконання зобов’язань перед суб’єктами за інтересами; динамічну конкурентоспроможність; рівень і якість життя працівників організації та населення як суб’єктів попиту стратегічної зони господарювання. Сформований методологічний інструментарій оцінки рівня його проектної обґрунтованості, дано методику визначення синергетичного ефекту та рівня результативності в умовах страте-гічного розвитку.
Keywords: результативність; управління; система; стратегія; розвиток; підприємство