Адаптивність інтродукованих сортів малини в умовах Полісся України - Корнюшенко, Руслан Сергійович (My University, 2025)
Магістерська робота на тему «Адаптивність інтродукованих сортів малини в умовах Полісся України». Магістерська робота складається з 74 сторінок комп’ютерного тексту, вступу, п‘яти розділів, висновків та пропозицій виробництву, списку використаних джерел з 36 найменувань, 11 таблиць, 26 рисунків. Розділ вступу вміщує актуальність теми дослідження та обґрунтування її вибору. Огляд літератури включає наступні підрозділи: історія походження та поширення малини, вимоги до умов вирощування, особливості технології вирощування ремонтантної малини, хвороби та шкідники малини, економічна ефективність виробництва. Розділ методика та умови проведення досліджень складається з: 1) характеристики погодних умов та місця проведення досліджень; 2) Об‘єктів досліджень; 3) методика проведення досліджень; 4) схема досліджень. Розділ результати досліджень вміщує у собі основні результати досліду, що окреслені у вигляді таблиць та ілюстрацій. Даний розділ складається з наступних підрозділів: оцінка адаптивності сортів малини, стійкість сортів малини до ураження хворобами та пошкодження шкідниками, урожайність та якість сортів малини, товарні та фізичні показники якості малини, біохімічні складові плодів малини. Четвертий розділ висвітлює економічну ефективність вирощування досліджуваних сортів малини. П‘ятий розділ описує охорону праці та складається з двох підрозділів: організаційні заходи з охорони праці та безпека праці при вирощуванні ремонтантної малини. У висновках підсумовано результати спостережень та досліджень.
Keywords: ремонтантна малина; селекція; сорт; адаптивні властивості; remontant raspberry; selection; variety; adaptive properties